La Mostra de teatre de les naciones d'Espanya, al Ponent


Durant el mes de novembre, el Teatre de Ponent a Granollers acull la Mostra de Teatre de les nacions i regions d'Espanya: Andalusia, País Valencià, Galícia i Castellà i Lleó.


La Mostra comença divendres 5 amb La Casa del Abuelo, de Rosa Díaz, de la companyia La Rous. Una obra d'actrius i objectes que parla sobre la mort, el record dels morts al cap del vius i que fer per perpetuar-lo. Un espectacle de naturalesa familiar, recomanat per a tots els públics a partir dels cinc anys. Aquesta espectacle va ser guardonat amb el premi FETEN09 a Gijón.


El cap de setmana del 12 al 14 de novembre el protagonisme serà per al País Valencià amb Educador Social en Alaska de Sera Sánchez i de la companyia Factoria Los Sánchez. Aquesta obra ja ha estat representada a Barcelona i a d'altres punts de Catalunya. Un espectacle on els límits els posa l'espectador que narra les històries d'un educador perdut en uns serveis socials entre Extremadura i Alaska i com ho explica tot en un bloc. Només un actor encarna al personatge de en 'Quique', però per l'escenari desfilen històries humanes. Aquesta obra va rebre el Premio Retines 2008.





Galícia serà la protagonista del cap de setmana del 19 al 21 de novembre amb SUPER8 de Marta Pazos, que forma part de la trilogia Lugares Comunes: fracàs, memòria i paradís relacionats amb el temps present, passat i futur. Una barreja de teatre, memòria i cinema són els tres miralls que formen el triangle d'aquesta comèdia musical. Un espectacle sobre la passió per la vida i un espai ampli per a tot allò que és lliure i inesperat. Aquest cop viatgem al passat, a un banquet on els protagonistes debatran la decisió de recordar o el desig d'oblidar. Un joc d'evocacions sobre la taula, on s'exploraran els mecanismes selectius de la memòria.


Per últim, l'últim cap de setmana de novembre (del 26 al 28) es representarà Palabras de Caramelo, basada en l'obra homònima de Gonzalo Moure i amb la companyia Títeres de María Parrato. Una cercadora d'històries del desert troba i ens explica la d'en Kori, un nen sord, i en Caramel, un camell jove. A través d'aquesta amistat, en Kori descobreix la poesia. Un conte que ens apropa al món dels sahrauís, els nòmades del desert.


Font: Butaques i Somnis

No hay comentarios:

Publicar un comentario