La Perla 29 torna a la Biblioteca amb temporada estable
El menú nadalenc s'obrirà, és clar, amb la reposició de l'exitosa Natale in Casa Cupiello, la comèdia de l'autor napolità Eduardo de Filippo que torna a Barcelona per acomiadar-se (per ara).
La reposició serà seguida d'una altra al febrer. Broggi recupera un dels seus primers muntatges -«la nineta dels seus ulls», l'anomena- amb La mort d'Ivan Ilitx, de Tolstoi. Estrenat el 2005 a la Beckett, ara s'haurà d'adequar a un espai més gran i singular com és la Biblioteca. Aquesta voluntat de recuperar textos, explica Broggi, obeeix a la intenció de «crear un repertori». La Perla 29 ja ho va experimentar, per exemple, amb Antígona, presentada tres vegades.
La presa, de l'irlandès Connor McPherson, no portarà del 24 de març al 16 d'abril la firma de Broggi a la direcció, sinó la de Ferran Utzet, un dels seus ajudants habituals. La Irlanda rural, un pub i personatges txekhovians poblen una peça que va estrenar Manel Dueso fa més d'una dècada al Romea.
Entre el maig i el juny, la productora oferirà per primera vegada un taller, un postgrau, per a joves intèrprets sortits de l'Institut o més escoles. Dotze actors es posaran en mans del mateix Broggi per abordar des de zero un procés de creació a partir de la novel·la Tonio Kröger, de Thomas Mann. Es culminarà amb l'exhibició de la tasca feta durant dues setmanes.
El curs teatral es tancarà amb el plat més fort del menú, Luces de bohemia. «M'agrada qüestionar Espanya des de Valle-Inclán», va afirmar ahir Broggi. La peça, lògicament, es presentarà en castellà, amb actors tan destacats com Lluís Soler (Max Estrella), Ramon Vila i Xavier Boada. «Serà una versió despullada, però amb fum per recollir aquest ambient tenebrós i esbojarrat de Valle», va explicar Broggi.
Soler i Vila, a més, són actors estretament vinculats a La Perla 29, com també Màrcia Cisteró, Marina Jossa i Oscar Muñoz, i com també ho va ser la directora Carlota Subirós (avui al Lliure) els primers anys de la productora. Aquest lligam amb els artistes suposa una altra de les senyes d'identitat de les produccions de La Perla 29, que també ha aconseguit fidelitzar un públic a partir de la idea d'intentar fer «bon teatre pensat amb rigor i aire festiu», va dir el seu director.
La consolidació del projecte passa també per la creació d'un abonament per a la temporada. I el seu esperit, sempre inquiet, es manifesta també amb un fanzín teatral, La Revistilla, editat a partir de fotocòpies. És fruit de l'estil casolà de què parla Broggi.
Font: Jose Carlos Sorribes (www.elperiodico.cat)
No hay comentarios:
Publicar un comentario