'Thriller' d'actors


Joel Joan i Pere Ponce, vestits de policia de Chicago, van fer entrar el director Pau Miró ahir a la sala Villarroel de Barcelona. El curt viatge d'un vehicle policíac amb sirena encesa va provocar la sorpresa de dos vehicles dels Mossos d'Esquadra, que els van voler identificar (l'embolic es va resoldre quan van veure el rostre dels dos actors populars sortint d'aquell espectacular cotxàs). Així de fulgurant va ser la manera d'explicar que, a partir del 12 de novembre (l'estrena és el 18) es representa Pluja constant, un thriller policíac, de gènere, “amb persecucions, prostitutes i macarres” comenta un emmanillat Pau Miró, però que es presenta amb la paraula com a arma per il·lustrar un fosc destí. L'humor negre juga d'eficaç contrapunt. Una comissió interna de la policia els fa un interrogatori per netejar la institució a la dècada del 80, quan encara ressonaven conseqüències del Vietnam i els carrers de Chicago eren un cau de violència.

Pluja constant, de Keith Huff, és també una història d'una amistat de dos nens d'escola que, somniaven ser Starsky i Hutch i que, el destí només els permetrà acontentar-se amb moltes hores de cotxe de guàrdia. Petites decisions faran que el joc de pati immaculat, es converteixi en un malson d'adult. Com el de que un d'ells vegi com el seu fill de dos anys resulta ferit en un tiroteig. Els dos companys descobriran que hi ha un límit que un amic no pot creuar per ajudar l'altre. Cap dels dos és bo ni tampoc cap dels dos és dolent. Una situació angoixant, obsessiva, de fina pluja, que no els deixarà pensar fredament i acabaran deixant-se emportar per les emocions.

Miró no ha cedit a voler emular el cinema (la trama seria d'una superproducció, comenta Joan) però tampoc ha lligat els dos policies a una cadira com en la versió estrenada a Broadway. Els dos actors parteixen d'una interpretació veraç amb contacte físic entre els agents.

Font: Jordi Bordes (www.elpunt.cat)

1 comentario:

  1. El Pau Miró sempre fa presentacions "rares", no? Me'n recordo quan van anar al zoo per presentar 'Lleons'... a veure si segueix tenint bona estrella, ja li costarà amb el Joel Joan pel mig.

    PS: Crec que ningú ho ha anat a cobrir, si ha set avui. Llàstima.

    ResponderEliminar