El món teatral insisteix en la necessitat d'un canvi

La taula redona que s'ha celebrat hui a l'Octubre CCC amb el títol Té Futur el teatre professional valencià? ha tornat a posar de manifest el descontentament del sector amb la política teatral de la conselleria de Cultura.

En la taula han intervingut el president d'AVETID, Sergi Calleja; el programador del centre cultural de Picassent, Vicent Tronchoni; el director artístic de l'Espai Inestable, Jacobo Pallarés; el productor de Bambalina Teatre, Josep Policarpo, i el secretari general d'AAPV, Juli Disla, els quals, en les seues diferents intervencions, han denunciat la “greu situació” que estan patint els professionals i les empreses a causa de les retallades i els canvis produïts ara fa un any, la incertesa que provoca per al futur immediat la “nul·la planificació” i la “constant improvisació” en política teatral, i la “falta de voluntat” per part de l'Administració.

Els participants han criticat el “mal ús” dels recursos de Teatres de la Generalitat Valenciana, “malbaratant per una banda i ofegant el sector per l'altra”, i han parlat de la necessitat d'una major col·laboració i de la creació de noves xarxes d'exhibició.

Font: www.elpunt.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario