LA MAJORIA DELS SUÏCIDIS SÓN EN DIUMENGE




TEXT: ANNA BURZYNSKA
TRADUCCIÓ: SONIA GARCÍA NAVARRO i JOAN SELLENT
DIRECCIÓ: JORDI VILÀ
INTÈRPRETS: MERCÈ MARTÍNEZ i BORJA TOUS
PRODUCCIÓ: LA TROCA, CAET i SALA MUNTANER
SALA MUNTANER


Klara i Nikodem, trenta anys, parella. Fa mig any que viuen junts, executius de multinacionals, addictes a la feina, viatgen per mig món i gairebé no es veuen. L'acció transcorre al seu pis, un matí de diumenge, el primer dia des de fa molt temps que tenen lliure. I no saben que fer.

Comèdia urbana, llenguatge modern, sense gaires pretensions lingüístiques més enllà de fer riure. Tota l'acció es concentra en la seva habitació. Parlen, fan l'amor, es criden, intenten decidir que fer de les hores que encara els hi resten per tornar-se a dormir i programen el dia següent. Però aquest diumenge els servirà per desvetllar els seus secrets.

Els protagonistes descobriran que la seva crisi no només és emocional, pel fet de no veure's gaire sinó que la seva vida de grans luxes es veurà aviat trastocada i col·locada en un nivell que els mateixos no esperaven.

Escenografia acurada i força detallista per tractar-se d'una sala alternativa. Gran importància de les llums que aconsegueixen crear diferents ambients i estats d'ànim. I interessant elecció musical per tallar les escenes de tensió dialèctica entre els protagonistes.

L'experiència escènica de Mercè Martínez sosté l'espectacle, que de vegades sembli que doni tombs sense destí concret. Borja Tous s'entreveu una mica forçada la seva postura davant una recerca constant de la comèdia i interpretativament es troba per darrera de la seva companya d'escenari.

Això, si, aquells que s'han quedat amb les ganes de saber perquè la majoria de suïcidis són en diumenge, hauran d'anar a la Sala Muntaner a descobrir-ho.

No hay comentarios:

Publicar un comentario