Homenatge al rei del pop


Una discografia com la de Michael Jackson és un valor segur. Fins i tot per crear un musical amb una trentena dels seus grans èxits, des dels seus inicis als Jackson Five. «És un híbrid entre concert i musical», va concretar ahir Jesús Sanz-Sebastián, el director escènic de Forever King of Pop,l'espectacle que ha arribat al Teatre Apolo, on es quedarà fins al 12 de desembre, avalat per més de 60.000 espectadors a Madrid des de l'estrena al març i uns 100.000 en la gira posterior.

La impossibilitat de portar, pel seu cost, un espectacle internacional sobre Jackson va fer que el productor Carlos López n'aixequés un de propi amb una premissa que sembla funcionar molt bé als musicals. «Que el públic disfruti i s'oblidi de la crisi». La mort sobtada del rei del pop va propiciar un canvi en la idea original i va apuntalar el propòsit d'un homenatge.

Forever King of Pop no vol explicar, va afirmar el seu director, la vida de l'artista i l'únic guió està marcat per les cançons que interpreten i ballen, amb música en directe, uns 40 artistes, incloent-hi un cor de gospel i vuit solistes. «És una festa al voltant de la seva música i la seva filosofia dirigida a tots els públics», va dir Sanz-Sebastián, un director d'escena de només 24 anys. Dos presentadors -Carolina Serrato i Samuel Gómez Martínez- exerceixen de mestres de cerimònia, improvisen amb el públic i transmeten la filosofia que advocava pel canvi personal com a via per a un canvi global.

Si hi ha vuit solistes que interpreten les cançons, n'hi ha tres encarregats de ser Michael Jackson en escena. La tasca de selecció no devia resultar gaire complicada davant de l'allau d'imitadors que van aparèixer després de la mort de Jacko. Francisco Bernabéu, més conegut com a Fran Jackson, fa 15 anys que es dedica professionalment a imitar el ball del seu ídol. Iván Mampuele Ortiz, Mampuele, és la rèplica de la seva veu amb l'aval de diferents clubs de fans de Michael Jackson.

Tots dos, no obstant, poden quedar eclipsats pel magnetisme de Néstor, un xaval barceloní de 7 anys que la productora va elegir després d'un càsting l'octubre passat a Barcelona. Ell serà el rei de l'escenari durant uns 10 minuts en què balla al més pur estil Jackson el llegendari pas del moon walk.

Néstor, que actuarà els caps de setmana i festius, va mostrar ahir durant la presentació del musical la mateixa desimboltura per parlar davant de la premsa que per ballar. Així, va comentar que fa uns dos anys que imita l'estrella. «Mirava els seus vídeos i ho feia a la meva habitació», va dir, seguint els passos de la seva germana gran, que balla jazz.

Hits com Thriller, Bad, Billie Jean, Beat it o Smooth criminal són el millor aval d'un musical que té a més el recolzament de la Jackson Family Foundation. «Ens han felicitat pel xou, ja que és el que més valoren dels que han vist», va comentar el productor Carlos López. Tant que van deixar ahir oberta la porta perquè algun familiar de l'ídol el vulgui veure en directe.

Font: Jose Carlos Sorribes (www.elperiodico.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario