La Compañía Nacional de Danza escull Terrassa per a l'estrena mundial de 'Sonatas'



Font: ara.cat
La Compañía Nacional de Danza (CND) estrena demà al Centre Cultural de Terrassa l'espectacle Sonatas, una coreografia del director de la companyia, José Carlos Martínez. Aquesta estrena mundial, amb música de Pare Antoni Soler i Domenico Scarlatti, suposa el preàmbul del retorn de la CND a la dansa clàssica, que tindrà lloc amb el nou projecte CND Clàssica que es presentarà oficialment d'aquí a uns mesos al Teatro Real de Madrid.
A l'hora de crear aquesta peça, Martínez ha partit de l'estudi previ de la partitura musical de Scarlatti i Pare Soler i, com en una sonata, les frases coreogràfiques es transformen, es repeteixen i evolucionen al ritme de l'estructura musical. Cada ballarí representa un instrument musical de la "versió orquestral" de les sonates, interpretant la seva pròpia partitura coreogràfica.
L'estrena de Tres Preludis, de Ben Stevenson, també formarà part de l'espectacle de demà. Premiada internacionalment des de la seva creació, el 1969, l'obra ha estat muntada sobre una selecció de Preludis de Sergei Rachmaninoff. Els personatges són dos ballarins que s'enamoren mentre treballen en un estudi de dansa. Els tres moviments despleguen gran velocitat i intensitat en paral·lel a la passió que creix entre els ballarins. Tres Preludis va ser guardonat amb la medalla d'or per coreografia en el Concurs Internacional de Ballet de Varna, Bulgària el 1972.
Aquest espectacle forma part de la Temporada de Dansa Unnim-BBVA, arrel de l'acord de col·laboració signat recentment entre Unnim Caixa i Unnim BBVA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario