El Centre de Titelles, estrena



Font: elpuntavui.cat
Xim, un simpàtic i entremaliat ximpanzé, és el nou protagonista del Centre de Titelles. Després de sis anys, aquest centre de producció teatral estrena espectacle i ho va fer diumenge passat a les Illes Balears, amb motiu de la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, a l'espai Ca Ses Monges, a Vilafranca de Bonany.
Es tracta del vintè espectacle que produeix el Centre de Titelles de Lleida des de la seva creació i, un copmés, la direcció i l'autoria dels textos i de l'escenografia van a càrrec de Joan Andreu Vallvé, el director artístic de l'entitat. La música l'ha compost Bernat Vallvé.
Es tracta d'una obra en què en Xim, aquest mico espavilat, resulta que s'ha perdut. Acompanyat de la seva cuidadora (i també titellaire), viatja per tot arreu dins la seva caseta, i carretó a la vegada, amb l'esperança de retrobar la seva família.
I en aquest viatge, el ximpanzé i la seva acompanyant, així com també amb la participació d'una rateta, desenvolupen un joc escènic, poètic i també divertit, que segueix les traces de la rutina diària dels infants, segons expliquen en el mateix Centre de Titelles de Lleida.
Es tracta d'un espectacle de petit format concebut per a nenes i nens a partir de 2 anys i que busca una àmplia expressivitat plàstica i dramàtica que es combina amb la musica en directe. Així, un músic interpreta en directe els temes de l'espectacle i els efectes sonors que acompanyen l'acció.
L'objectiu és que la quotidianitat del protagonista fa que els petits espectadors s'hi identifiquin i que alhora els faci aflorar bons sentiments i valors de convivència, segons els promotors.
Xim és el primer espectacle del Centre de Titelles de Lleida després de la mort, al mes de juny passat, de Julieta Agustí, directora i fundadora de l'entitat, juntament amb el seu marit Joan Andreu Vallvé. En Xim ja s'estava preparant i dissenyant quan un accident de trànsit va truncar la seva activitat com a promotora cultural i una de les principals figures en la defensa i difusió del món titellaire.

No hay comentarios:

Publicar un comentario