Més de sis mil persones passen pel FITAG 2012



Font: www.elpuntavui.cat
Més de sis mil persones han passat pels diversos escenaris instal·lats per a la dotzena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG), en què s'han ofert vint-i-dos espectacles, vuit dels quals provinents d'Egipte, Sèrbia i Bulgària.
En total, s'ha arribat a la xifra de 5.000 espectadors (repartits entre els espectacles gratuïts i els de pagament), i en alguns casos s'ha arribat al ple absolut. A aquestes xifres també s'hi han d'afegir les 400 persones que durant els cinc dies que ha durat el festival han passat pel Microteatre; les 600 que han assistit als tallers d'El Galliner, i la contínua entrada i sortida d'espectadors que hi ha hagut al FITAG de Nits.
Aquesta xifra és un xic inferior a les previsions que havia fet l'organització. “La pluja de dijous ens va fer canviar diversos escenaris a l'aire lliure i això va provocar que molta gent es quedés a casa”, ha apuntat el director del festival. No obstant això, el festival ha venut 5.000 entrades, unes cinc-centes més que l'any passat.
El director del festival, Martí Peraferrer, ha destacat que estan “molt satisfets” amb els resultats obtinguts i ha subratllat que la nova idea per a la franja matinal –les petites escenes teatrals de deu minuts al Museu d'Història– ha estat un èxit. També ha remarcat que diverses companyies gironines ja estan en contacte amb els grups convidats per organitzar funcions a països estrangers.
L'acte d'inauguració amb el grup gironí La Gespa i l'espectacle de clausura amb Quantus, juntament amb la companyia de Sevilla, han estat alguns dels espectacles més destacats i amb més afluència de públic.
“Estem molt satisfets amb els resultats obtinguts perquè mostren que Girona necessita el FITAG i que el festival està totalment consolidat”, ha explicat el director, Martí Peraferrer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario