THE WILD PARTY


TEXT: ANDREW LIPPA
ADAPTACIÓ: ROGER BATALLA
DIRECCIÓ: ANNA VALLDENEU
DIRECCIÓ MUSICAL: FILIPPO FANÒ
INTÈRPRETS: XÈNIA GARCÍA, XAVI DUCH, ROGER BERRUEZO, MARÍA SANTALLUSIA, ISA MATEU, FERRAN GUIU, LAURA PRATS, ROGER BATALLA, CARLES GARCÍA, LINO DI GIORGIO JR, ARNAU GOL, IVETTE NOVELL, ZUHAITZ SAN BUENAVENTURA, LAURA DAZA, BERTA PEÑALVER, MARINA SCHIAFFINO, JOAN GALO i els músics: FILIPPO FANÒ, BARTOLOMEO BARENGHI, BERNAT HERNÁNDEZ i JOSÉ MANUEL MARTÍN
DURADA: 2h 15min
PRODUCCIÓ: VOCAL FACTORY i TEATRE GAUDÍ
TEATRE GAUDI

Inusual veure un musical com The Wild Party en la cartellera de Barcelona, no només per la seva qualitat sinó per la quantitat d'intèrprets. 13 actors i quatre músics abarroten la petita sala del Teatre Gaudí, mai haureu vist tants actors damunt d'un escenari tan petit. Malgrat tot tenen espai per cantar, ballar i interpretar.

Ens situem als EUA dels anys 20 en un vodevil on tot està punt per celebrar una festa salvatge per pagar amb el mateix preu a un dels seus convidats, el Burrs, genialment interpretat per Xavi Duch. Però com la majoria de vegades, l'alcohol, la passió i el sexe sumiran als nostres protagonistes en una nit de descontrol que acabarà per escapar-se-les de les mans.

The Wild Party compta amb quatre caps de cartell força coneguts entre els amants dels petits grans musicals com són Xènia García, una brillant Queeni; el ja esmenat Xavi Duch, un millorable Roger Berruezo, que no està a l'alçada dels seus companys, una veritable llàstima; i una vibrant Maria Santallusia que enamora i entabana com Kate. Menció especial remarcable per la interpretació de l'actriu que interpretava a Madelaine, que no és la mateixa (em sembla) que apareix al programa de mà, el seu solo reivindicant la seva condició de dona i lesbiana per emmarcar.

Com tot musical on llueix més són els números de grup i The Wild Party no és una excepció. Brillants 'Cridem tots junts' o 'Que salvatge la nostra festa', interpretacions, veus i coreografies que en un espai tant petit i a una distancia tan propera fa que et submergeixis totalment en el seu joc.

Dues hores que es passen volant i que et deixen amb ganes de més. Coneguda és la meva poca afició al gènere musical, però he de dir que The Wild Party és el musical perfecte per crear addictes al gènere. No us ho perdeu! Val la pena veure que encara hi ha gent que arrisca, encara que sigui per amor a l'art.

No hay comentarios:

Publicar un comentario