El microteatre arrela a Barcelona



Font: Belen Ginart (ara.cat)
És temps de coses petites. Artesanes. Personals. En què, a banda de recursos, els projectes es teixeixen amb il·lusió, imaginació i entrega. "L'escassetat estimula la creativitat" comença a ser una veu unànime en el món de les arts escèniques. Les grans produccions han entrat en període sabàtic (i sembla que indefinit). En aquest context es cuina a Barcelona la primera sala estable dedicada al microteatre, una fórmula que triomfa des de fa anys a Madrid i a mig món: permet fer espectacles d'una manera molt immediata, sense diners ni necessitat de grans engranatges.
D'aquí un parell de setmanes obrirà les portes Minitea3, un local amb quatre sales amb una capacitat màxima per a 15 espectadors asseguts on cada nit, de dimecres a diumenge, s'oferiran sis sessions de quatre obres de quinze minuts de durada, amb preus a partir de quatre euros per a cada una de les representacions.
TEATRE CAPITAL
Madrid, tardor del 2009. El realitzador Miguel Alcantud llança un repte a un grup d'actors, autors i directors: okupar un antic bordell de la ciutat amb 13 habitacions i fer a cadascuna un espectacle sobre la pornografia. Així van néixer l'equip, la filosofia i el nom de Microteatro por Dinero, avui una sala estable de la capital espanyola amb una manera de fer i entendre les arts escèniques que aviat va tenir la seva rèplica. Els mallorquins Somni Microteatre també van actuar a les despulles del Mustang Ranch, el bordell de més anomenada d'una ciutat, Palma, on el format ha fet força fortuna, i la flama del microteatre va cremar per tot l'Estat, a més de replicar-se en altres sales madrilenyes.
I és d'aquell mateix foc d'on ha sorgit el Minitea3 barceloní, impulsat per tres socis procedents del món audiovisual i de l'entreteniment. No és que fins ara no se n'hagués fet, de microteatre, a Barcelona. La companyia Aixopluc va ser pionera en aquest camp, i en espais com el Teatre Lliure hi van obrir una finestra esporàdica. La novetat és que, per primer cop, el microteatre tindrà un espai estable a la ciutat.
UN POL DE CULTURA I OCI
Minitea3, avui en obres, organitzarà els espectacles a partir d'una proposta temàtica. Els seus fundadors són els productors audiovisuals Amparo Miralles i Ramón Corella, l'actor Carlos Fuentes i la pintora Elena Camacho. Paula Miralles (a la foto), actriu i responsable de la programació, explica que el primer cicle girarà al voltant del concepteUn gran dia . Entès en un sentit ampli: un gran dia per a les confessions, per al sexe... Els actors Tonino i Carlos Fuentes i el prestigiós director de càsting Pep Armengol són tres dels creadors que participen en els espectacles inaugurals.
A més de veure teatre, el públic d'aquest espai hi podrà contemplar exposicions relacionades amb la temàtica de cada mes, prendre-hi una copa i fer-hi un mos ràpid. "La veritat és que des de l'Ajuntament ens han donat moltes facilitats per obrir la sala. Han entès el seu potencial com a dinamitzador d'aquesta zona del Raval", valora Miralles. La vocació lògica és que aviat el carrer Robadors s'incorpori a la ruta dels aficionats al teatre català.

No hay comentarios:

Publicar un comentario