El Consorci del Teatre Fortuny acomiada 5 treballadors i retalla un 30% el pressupostFont: ACN via ara.cat
El Consorci del Teatre Fortuny de Reus (que gestiona aquest teatre, el Bartrina, el CAER i el festival Trapezi) va acomiadar dimecres 5 treballadors fixos. La reestructuració que temien els, fins llavors, 18 treballadors del centre es va fer efectiva dos dies després que les entitats que gestionen aquest Consorci (Ajuntament de Reus i Diputació de Tarragona) presentessin la nova temporada. Les persones acomiadades són, segons NW, tres tècnics, una administrativa i la cap dels festivals Trapezi i Cos, que han de començar d'aquí a 15 dies. 
La crisi del Fortuny, que encara no tenia programació, es va fer evident fa dues setmanes, quan la Generalitat va anunciar que sortia del consorci, en acord amb les altres dues institucions que el formen. Llavors es va acomiadar el director i el gerent del centre, que havien sigut nomenats fa 16 mesos. 
Dilluns, amb tres mesos de retard, el Teatre Fortuny va presentar la nova programació, amb nou espectacles entre l'abril i el juny, com l'adaptació lliure de 'La flauta màgica', de Gemma Beltran, la sarsuela 'La tabernera del puerto', de Pablo Sorozábal, o 'Bona gent', amb Mercè Arànega i Àlex Casanovas. Les nou propostes estan pressupostades en 40.000 euros –en comparació amb els 63.000 de la primavera anterior, sense incloure la coproducció 'Mequinensa', del CAER, que va suposar 35.000 euros més. 
Les primeres paraules de l'alcalde van servir per demanar disculpes als reusencs pel retard en presentar aquesta programació d'"urgència". Amb tot, no s'han resolt moltes de les incògnites sobre com serà el nou consorci i com funcionarà el Teatre Fortuny a partir d'ara. "En qualsevol cas, el consorci estava caducat", va dir l'alcalde. Ara per ara, però, es desconeix quin percentatge assumiran Ajuntament i Diputació, quina serà l'aportació de la Generalitat en el nou contracte-programa ni quant durarà, o quin pressupost global es mourà –s'ha avançat que serà un 30% inferior–. "La situació ara és una altra i haurem de retornar a quotes del 2004", ha conclòs l'alcalde.

No hay comentarios:

Publicar un comentario