El festival Grec sacrificarà la infraestructura per mantenir l'oferta

Font: Laura Serra (ara.cat)

El segon festival Grec de Barcelona que dirigirà Ramon Simó arrencarà el 30 de juny al vespre, una altra vegada amb una festa popular i gratuïta, aquest any situada a l'avinguda Maria Cristina. La muntanya de Montjuïc i els seus teatres tornaran a ser epicentre del certamen -un dels fets distintius que va instaurar Simó l'edició passada-, després que l'Ajuntament fes una aportació extraordinària per evitar l'ERO i el tancament del Teatre Lliure durant l'estiu. Malgrat això, el Grec patirà una retallada pressupostària del 10% (es queda en 3,2 milions), cosa que ha obligat la direcció a prendre decisions dràstiques. Una és no instal·lar les dues carpes que l'any passat servien de hub i de pista de circ, una renúncia que s'espera que tingui marxa enrere. "Hem decidit gastar menys en ferro i més en art, hem optimitzat recursos perquè el programa artístic no se'n ressenti", va dir Simó. El hub serà el Mercat de les Flors.
Pel que fa a continguts, ahir el director va anunciar que el festival "mantindrà l'oferta de l'any passat" -comptarà amb uns 66 espectacles i activitats, mentre que l'any passat n'hi havia vora la setantena- i els mateixos objectius. Això vol dir: "Fer que la cultura de més qualitat sigui accessible a tothom i entendre que el Grec és un festival de creació i internacional". El que no mantindrà al 100%, però, és la voluntat que totes les obres programades siguin d'autors contemporanis: "Com que el Grec és l'únic lloc on el públic pot veure companyies internacionals, tenim una nova responsabilitat, i hi pot haver algun Shakespeare", va apuntar el director.
Tot i que no va revelar el gruix de la programació, sí que va donar pistes quan va informar dels espectacles que passaran pel teatre Grec. La companyia de circ australiana Circa l'inaugurarà l'1 de juliol amb una obra que barreja acrobàcies i música de Xostakóvitx. Com a grans noms, hi passaran el coreògraf Sidi Larbi Cherkaoui; Josep Maria Pou dirigintFuegos, de Marguerite Yourcenar, amb Carmen Machi i Cayetana Guillén-Cuervo; la música de Diego el Cigala, de Buika, de Kiko Veneno i de Wynton Marsalis.
Nova creació i cartell infantil
Una de les novetats és que el Grec uneix forces amb el festival MiniBarcelona i crea la marca MiniGrec, que acull 13 espectacles en 7 sales de la ciutat on fan muntatges familiars.
La meitat de la seixantena d'espectacles del cartell seran coproduccions amb partners nacionals i internacionals. Com l'any passat, el festival programarà teatre adult en quatre sales de la ciutat (Beckett, Muntaner, Poliorama, Romea) i hi afegirà nous socis en algunes activitats, com l'antic teatre del CCCB, la Nau Ivanow i l'Antic Teatre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario