La Fura barreja actors reals i virtuals per 'Terra Baixa'


La Fura dels Baus ha convertit Terra baixa, una de les obres més populars del teatre català, en un laboratori per experimentar amb interacció entre els actors reals i els virtuals. Carlus Padrissa i Isidro Ortiz són els directors de Terra baixa reloaded, un projecte que ha sorgit de la pel·lícula dirigida per Ortiz i que TV3 estrenarà l'11 de setembre. El resultat d'aquest procés es podrà veure a la Biblioteca de Catalunya a partir del 22 d'agost durant dues setmanes.

Padrissa i Ortiz han centrat l'obra en el personatge de Marta, que veuen com a precursora de la dona moderna emancipada. Interpretada per l'actriu Marina Gatell, la Marta que han concebut els directors de la Fura és una víctima que no es resigna davant l'abús de l'hereu Sebastià i l'assetjament psicològic dels veïns. Terra baixa reloaded es pregunta, afirmen els directors, si existeix "aquest company ideal o si, en realitat, tot plegat només és un somni de la Marta per escapar de la podridura moral que l'envolta". "La Marta està envoltada dels seus miserables veïns, que responen a l'opressió de l'amo amb la baixesa moral més absoluta, humiliant la Marta pel que representa. Aïllada en el seu món interior, tem l'arribada del Sebastià, el seu amo-amant-protector-violador, i la Marta, a la vora del suïcidi, es casa per obligació amb el Manelic, de qui no està enamorada, però ell l'estima i la protegeix en deixar-la ser ella mateixa", conclouen Padrissa i Ortiz.

Damunt l'escenari, Marina Gatell estarà acompanyada per Jordi Coromina, Quimet Pla, Mireia Gubianes i Xesco Pintor, mentre que entre els actors virtuals hi ha Francesc Orella, Joan Pera, Ernest Villegas, Mercè Arànega i Roser Casamajor. Els fragments virtuals de Terra baixa reloaded provenen de les gravacions en brut de la pel·lícula.

Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario