Comediants estrena 'Persèfone' al Festival Porta Ferrada

La companyia de teatre Comediants, estrenarà demà, per primer cop a Catalunya i en català l’espectacle Persèfone (Varietés mortals), una proposta musical que utilitza la mitologia grega per ambientar una reflexió sobre la vida i la mort com a dues cares d’una mateixa moneda.

Persèfone (Varietés mortals) es va estrenar per primera vegada en castellà al Festival Internacional de Teatre Txéhov de Moscou, amb 14 representacions i ha passat aquest estiu pel festival de San Javier, a Múrcia. És la història de Core, una jove verge que és reptada pel déu de la Mort, Hades i condemnada a viure la meitat de l’any entre els morts, com a Persèfone, i l’altra meitat, a la primavera, al món dels mortals. Aquest mite dóna origen a les estacions de l’any.

L’espectacle arriba per primer cop en català abans de passar pel Teatre Lliure, al desembre. Segons el director d’escena dels Comediants, Joan Font, que ahir va rebre la Medalla d’Honor del Festival de Peralada: “L’adaptació al català ha estat més fàcil del què em pensava, ens ha ajudat molt que la llengua materna dels actors sigui el català”. Tot i així, Font reconeix que, en tractar-se d’un espectacle musical “ha estat més difícil acostumar-se a fer les cançons en una altra llengua”.

Persèfone, amb Meritxell Duró, Àngels Gonyalons, Jordi Llordella, Laia Oliveras i Marc Pujol com a intèrprets farà una única representació a l’espai Port del Festival, demà a la nit.


Font: Dani Sánchez (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario