El dia D del Fitag


L'espectacle Malson of a bitch, de la companyia blanenca El Mirall, inaugurarà avui a les set de la tarda, al Teatre Municipal de Girona, l'onzena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Fitag), que ha coproduït la representació amb aquesta companyia que l'any passat va celebrar el seu 25è aniversari. Es tracta d'un espectacle gratuït, però cal recollir les entrades –dues invitacions per persona– a partir de les cinc de la tarda a les taquilles del teatre. Abans d'aquesta representació inaugural, que posarà en marxa cinc dies amb una vintena de funcions en diversos espais de Girona i una desena més en altres localitats, al Teatre Municipal hi tindrà lloc un acte de benvinguda, amb les intervencions del vicepresident de la Diputació Xavier Soy; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el director del Fitag, Martí Peraferrer. Malson of a bitch es presenta com una comèdia sobre la tragèdia d'haver de muntar un espectacle teatral. “Malson és estar sol i no poder dormir quan s'acosta l'estrena”, s'afegeix a la sinopsi de l'espectacle, dirigit per Martí Torras, que serà la primera de les tres coproduccions que estrena el festival en aquesta edició. Malson of a bitch també es podrà veure demà al Teatre Municipal (19.30 h).

Pel que fa a la jornada d'avui, es completarà amb dos espectacles més, al pati de la Casa de Cultura de Girona. A les deu de la nit, la companyia Carabau Teatre, d'Alaquàs (País Valencià), interpretarà l'obra En pie de guerra, que exposa amb un humor àcid les situacions més absurdes de la màxima absurditat humana: la guerra. Carabau Teatre, una associació cultural sense ànim de lucre formada per joves actors i actrius, fa servir en aquest muntatge en castellà, de 90 minuts de durada, l'humor paròdic i exagerat del clown. L'entrada costa 4 euros.

Espectacle reivindicatiu

Tot seguit hi tindrà lloc la “inauguració golfa” del festival, a càrrec de la companyia Fitag, creada l'any passat, que hi presentarà un espectacle reivindicatiu: Del ser al no ser... hi ha un dilema (23.30 h, gratuït). En aquest espectacle hi participen 25 actors i actrius de diferents companyies gironines, que han treballat d'una manera “totalment voluntària, sense cap mena de pressupost”. Això ha estat possible gràcies a la “bona entesa” que hi ha entre els membres de la companyia, que amb la seva actitud demostren que el teatre pot sobreviure a les retallades pressupostàries.


Font: Xavier Castillón (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario