Mor als 66 anys l'actriu Àngels Poch


Font: Laura Serra (ara.cat) | Foto: David Ruano
Aquesta matinada de dimarts ha mort Àngels Poch (Terrassa, 1948 - Barcelona, 2015), actriu amb una intensa trajectòria al teatre i la televisió, víctima d'un càncer. Formava part de la companyia d'actors del T6, cosa que va fer que treballés els darrers anys interpretant obres de dramaturgs catalans contemporanis al Teatre Nacional. L'últim espectacle on va actuar va ser 'No parlis amb estranys', dirigida per Helena Tornero i estrenada l'abril del 2013. Després, la malaltia la va apartar dels escenaris.
Tanmateix, és molt probable que el primer record que el gran públic tingui d'ella sigui d''Estació d'enllaç'. Àngels Poch va ser del 1994 al 1999 la Teresa Solsona, la dona de Josep Maria Pou darrere de la barra del bar. Després vindrien altres sèries tan populars com 'La memòria dels cargols', 'Temps de silenci' o 'Porca misèria'. Al cinema va participar a 'La casita Blanca. La ciudad oculta', 'Platillos volants' i 'Fènix 11.23' i en diverses tv-movies.
Si a la petita pantalla va tenir un protagonisme coral, també va ser així al teatre, tant amb la companyia T6 com amb altres repartiments. Destacava per la seva solvència i veritat, per adaptar-se a la perfecció a tots els personatges, si bé poques vegades li va tocar interpretar papers protagonistes.
Àngels Poch es va iniciar en el món de la interpretació teatral amb la companyia terrassenca El Globus. Va estudiar art dramàtic i interpretació a l'Institut del Teatre del Vallès Occidental. Va treballar amb directors com Calixto Bieito, Pau Miró, Pep Cruz, Lluís Homar, Ariel García-Valdés, Oriol Broggi i Joan Ollé. Va rebre nombrosos guardons, entre els quals destaca el Premi de la Crítica la temporada 1994-95, el Premi Butaca l'any 1995 i Premi Memorial Margarida Xirgu de la temporada 1997-98.

No hay comentarios:

Publicar un comentario