Lleida presenta el centre de creació d'arts escèniques

Font: Eva Pomares (elpuntavui.cat)
L'Ajuntament de Lleida va presentar ahir el nou centre El Polvorí de Gardeny, amb el qual pretén que la ciutat esdevingui un referent de la creació en arts escèniques. El centre començarà a treballar al setembre i estarà situat a les immediateses del parc científic del turó de Gardeny. Lleida disposa d'un gran nombre d'aficionats a les arts escèniques i d'una dotzena de companyies teatrals. Així, l'Aula Municipal de Teatre té 2.000 alumnes. El centre de creació d'arts escèniques se situarà a l'antiga discoteca Larida. La concessió als propietaris de l'antiga discoteca és investigada per anticorrupció per un presumpte cas de tracte de favor.
En una primera fase, l'Ajuntament invertirà 110.000 euros per condicionar l'espai. L'alcalde, Àngel Ros, ha afirmat que “serà la fàbrica de creació d'arts escèniques de noves companyies i produccions de Lleida”, i espera que la ciutat “es faci seu” el centre. La intenció, però, és obrir-lo també a companyies i professionals d'arreu.
Juntament amb El Polvorí de Gardeny, el consistori va anunciar ahir que recuperarà els ajuts a la producció teatral, perquè el sector disposi de recursos per tirar endavant els seus projectes. Lleida serà una de les primeres ciutats que tindran estudis professionals reconeguts en les arts escèniques, amb el nivell B dels estudis d'art dramàtic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario