La Mostra d'Igualada es fixa en el teatre per a adolescents i convida Tortell Poltrona com a padrí


Font: ACN via ara.cat
Igualada tornarà a convertir-se en l'escenari de la fira de teatre infantil i juvenil del 16 al 19 d'abril amb La Mostra, que programarà espectacles de 64 companyies diferents amb 22 estrenes i més de 100 representacions. La fira renova aquest any la direcció artística, a càrrec de l'igualadí Pep Farrés (Farrés Brothers), i aposta per dibuixar una oferta específica per al públic juvenil, de 12 a 16 anys. Per això, s'han escollit 12 espectacles per aquest segment d'edat.
Públic adolescent
La inauguració de la fira anirà a càrrec de la companyia Brodas Bros amb l'espectacle 'BR2', destinat al públic adolescent. Quant a l'espectacle de cloenda, la fira proposa per primera vegada una tarda de tancament a mida. D'una banda, organitza una actuació de cloenda infantil a càrrec del grup Xip Xap Teatre amb 'Uh! Quin cangueli' i una per a joves de la mà de Guillem Albà&The Orchestra amb 'Marabunta', tots dos a la mateixa hora.
En aquesta línia, el director artístic de la fira, Pep Farrés, ha explicat que La Mostra s'ha volgut adaptar al "llenguatge i els hàbits socials" del públic jove, un sector tradicionalment "oblidat" i "difícil".
Emergents i veterans
La Mostra busca fer un espai a les companyies de nova creació, però també comptarà amb la presència de companyies reconegudes pel sector com Comediants, que presentarà 'Monts' i La Baldufa que portarà a igualada 'Pinocchio', entre d'altres. La majoria de les companyies són catalanes (55), tot i que també hi tenen cabuda companyies d'arreu de l'Estat (6 en total) i tres més d'internacionals.
Tortell Poltrona, primer padrí de La Mostra
Com a novetat d'aquest any, La Mostra d'Igualada estrena la figura del padrí, que aquest any recaurà en el pallasso Tortell Poltrona, que assumirà el paper de mestre de cerimònies d'una fira que vol vincular l'esdeveniment "a grans artistes del panorama cultural" i vol reconèixer "la tasca que han tingut en el món de la infància", tal com ha explicat Pep Farrés durant la presentació aquest matí a Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario