'Fun home', el primer musical de Broadway amb una protagonista lesbiana


Font: Reuters via ara.cat
Broadway tindrà per primera vegada en la seva història una protagonista lesbiana gràcies a 'Fun home', un premiat musical sobre la família, la sexualitat i l'acceptació que s'estrena el pròxim mes. L'obra està basada en la novel·la gràfica homònima d'Alison Bechdel (publicada en català per La Magrana), una història de iniciació a l'edat adulta en què l'autora examina la seva família disfuncional i la relació amb el pare, un home gai sense sortir de l'armari que dirigia una funerària i ensenyava anglès en un poblet de Pennsylvania.
El musical, finalista per al premi Pulitzer 2014 al millor drama, comença les seves funcions al Cercle al Teatre Plaza el 19 d'abril després d'un ple total en les seves funcions a l'Off Broadway. "És el primer personatge principal lesbià en la història del teatre musical i és una història que necessita ser explicada", ha declarat el director Sam Gold. "Sembla un bon moment en la nostra cultura per donar veu a aquest personatge."
La múltiple nominada al Tony Lisa Kron va adaptar el llibre i va escriure les líriques a partir de la música de Jeanine Tesori. Tres actrius interpreten Bechdel –de nena, d'universitària i d'adulta– en l'obra, que no té una estructura lineal. Bet Malone és la Bechdel adulta i Emily Skeggs i Sydney Lucas interpreten versions més joves de l'autora quan ella revisa la seva infància i fa les paus amb la seva pròpia sexualitat i la tensa relació amb el pare. "Aquestes coses serveixen a 'Fun home' per parlar de l'alt preu de la culpa i de la redempció que s'aconsegueix a través del perdó i vivint en la veritat", ha afirmat Malone.

No hay comentarios:

Publicar un comentario