El Guasch Teatre abaixa la persiana ofegat pels deutes

Font: ara.cat
Segons va informar ahir BTV, el Guasch Teatre del carrer Aragó de Barcelona, especialitzat en el teatre infantil i amb prop de 300 localitats, tancarà definitivament les seves portes com a conseqüència dels nombrosos deutes amb les companyies. La notícia la va confirmar a BTV l'antic responsable de relacions institucionals del teatre, Jaume Nadal, que va assenyalar la "mala gestió" i "l'apropiació indeguda de diners" com a principals causes del tancament. L'empresa havia presentat feia uns mesos un concurs de creditors i el cap de setmana passat s'havia consumat l'acomiadat de dos treballadors.
“Aquest cap de setmana, per causes totalment alienes al teatre, no oferirem teatre infantil. Perdoneu les molèsties”, el missatge que es pot llegir en la pàgina web del Guasch Teatre, és l'única explicació que han donat de moment els responsables del teatre. Tampoc apareix enlloc la programació del mes de juny.
Un dels creditors del Guasch Teatre és la companyia La Paparra, que havia estat en cartell durant el darrer mes. Un dels membres de la companyia, Joan Forns, ha assegurat a BTV que el teatre els deu 15.000 euros i que no són l'única companyia afectada per aquesta situació. Per la seva banda, Nadal afirma que es van falsificar factures –entre d'altres de la companyia Artemises– per cobrar subvencions de l'Ajuntament i la Generalitat.
El teatre va néixer a mitjans dels anys 90 com a Teatre de l'Eixample sota l'impuls dels actors i directors de teatre infantil Joan Guasch i Marta Carbonell i es va rebatejar com a Guasch Teatre després de la mort de Guasch l'any 2000. El seu fill Joan Guasch Carbonell es va fer càrrec a partir d'aquell moment de la gestió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario