El Fitag celebra la majoria d'edat “festivament”


Font: Jordi Camps i Linnell (elpuntavui.cat)
Si a l'hivern la gran cita teatral és Temporada Alta, a l'estiu el Fitag és el punt de trobada dels entusiastes de les arts escèniques a les comarques gironines. El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona continua fent camí i, després de divuit anys, celebra la seva quinzena edició. “Hem complert la majoria d'edat”, remarca amb satisfacció el seu director, Martí Peraferrer, que també va avançar ahir durant la presentació del festival que, per aquest motiu, la línia de programació enguany serà “més festiva”.
Del 25 al 29 d'agost, el Fitag 2015 oferirà una trentena d'espectacles de 26 companyies on hi predominaran sobretot musicals i comèdies. També, per nacionalitats, destaquen les companyies provinents de Llatinoamèrica i de l'Estat espanyol. Però, com sempre, l'eix principal tornen a ser les companyies gironines, amb un total de 10 participants.
Precisament, Quantus Teatre, una companyia de Lloret de Mar nascuda el 2008, serà l'encarregada d'obrir el teló portant a l'escenari del Teatre Municipal una reeixida adaptació de Lisístrata. L'espectacle tindrà lloc el 25 d'agost, a les 19 h, i l'entrada serà gratuïta.
Entre d'altres, també de la programació destaquen un parell de coproduccions que s'estrenaran pel festival. D'una banda, Mazatin, el hombre venado (29 d'agost), obra de “teatre antropocòsmic” coproduïda entre la Cia. Centro Cultural Jalil Gibran de Mèxic i el Col·lectiu Actoral de Girona, de la qual se'n farà un càsting per trobar quinze actors i quinze actrius. De l'altra, Mis mejores amigas, coproduïda per Cia. Teatro de la Costa d'Israel i els figuerencs Tequatre, i que es podrà veure a Figueres el 23 d'agost. I entre les novetats, destaca la filmació d'un work in progress del Fitag durant els dies que té lloc el festival, que, si bé l'epicentre és Girona, també hi haurà funcions a altres municipis. Enguany també, com a novetat, a Vidreres, Maçanet, Sant Gregori i Sant Pere Pescador.
Festival de festivals
Entre les novetats i, sens dubte, un dels actes estrella, destaca l'organització d'unes jornades internes de treball per debatre sobre el món dels festivals internacionals amateurs. Al llarg de tres dies, del 26 al 28 d'agost hi assistiran directors de festivals de teatre no professionals, amateurs, independents o universitaris de relleu internacional amb l'objectiu de crear un espai de pensament que, segons Peraferrer, “neix amb l'objectiu de crear un espai de pensament que ens permeti entendre cap a on es dirigeix el sector, com també buscar noves fórmules de relació entre festivals i crear ponts de col·laboració”. Tota aquesta feina quedarà recollida en un document de treball que serà presentat el 29 d'agost.

No hay comentarios:

Publicar un comentario