Catalunya debuta amb participació pròpia a la Quadriennal d'Escenografia de Praga



Font: EFE via ara.cat | Foto: Gran Teatre del Liceu
Catalunya comptarà amb un espai propi a la Quadriennal d'Escenografia de Praga 2015 (PQ15), considerada l'exposició d'escenografia més important del món, que se celebra del 18 al 28 de juliol. Aquesta participació ha estat anunciada avui en roda de premsa pel conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, que ha donat a conèixer el programa d'aquesta iniciativa.
En l'edició d'aquest any de la Quadriennal de Praga hi participen 71 països i Catalunya hi acudirà, per primera vegada, de forma autònoma amb un espai propi, ja que en anteriors edicions, encara que liderava la participació, ho feia formant part de la delegació espanyola. En la que serà la vuitena participació, la presència de Catalunya es concreta en dues exposicions, una conferència, una taula rodona i cinc peces escèniques en viu.
La comissaria del projecte que es presentarà a Praga, Bibiana Puigdefábregas, ha explicat que l'organització de PQ15 ha estructurat els seus continguts en tres grans seccions: 'Països i Regions', 'Estudiants', i 'Espais teatrals', i que Catalunya participa en tots ells.

En la secció de 'Països i Regions' Catalunya presenta 'Catalan Way' amb algunes creacions de l'escenògraf Alfonso Flores i un vídeo que mostrarà imatges de diferents òperes dels últims anys. En la secció d''Estudiants' es presentarà la personalitat artística dels 40 alumnes que hi ha en l'especialitat d'escenografia a l'Institut del Teatre, perquè tinguin veu pròpia, i obrin nous camins. En aquest apartat hi haurà també La Plataforma, un dispositiu teatral peculiar ideat per Adrià Pinar, que està dotat de tecnologia digital que combina amb l'artesania més pura.

A 'Espais Teatrals', en el que s'ha denominat 'La ciutat com a estímul', es reflexionarà sobre com el context social determina l'expressió i la significació, i s'ha previst una performance itinerant que s'apodera de l'entorn per provocar en l'espectador una nova experiència.

Per al conseller, tenir presència a Praga és tenir presència internacional, "un dels reptes de la cultura catalana", tot i que, ha dit, la dramatúrgia catalana ha estat present des dels seus orígens en aquest esdeveniment, que aquest any tractarà del poder del teatre".

No hay comentarios:

Publicar un comentario