RIVE GAUCHE


TEXT: MARC ROSICH
DIRECCIÓ: RAFEL DURAN
INTÈRPRETS: MERCÈ ANGLÉS, ANNA GÜELL i MARIA MOLINS
PRODUCCIÓ: Q-ARTS TEATRE
SALA MUNTANER


Surto completament entusiasmada de veure Rive Gauche amb una Sala Muntaner on no cap ni una agulla. Poques vegades crítica i públic coincideixen de una manera tan clara. Rive Gauche es la història de dues llibreteres que coincideixen al carrer Odeon de Paris, una amb una llibreria de literatura francesa (La maison des amis des livres) i l'altre amb una de literatura anglosaxona en anglés (Shakespeare and Company). Aviat s'estableix una relació professional i personal que va més enllà d'una simple amistat. Entremig un grup de personatges que interpreta Maria Molins, des de una desconeguda i misteriosa senyora fins al mismíssim James Joyce. A part, Giselle (Maria Molins) també s'encarregarà de posar el punt de cabaret que no pot faltar en un espectacle francés de l'època.

Sylvia Beach (Mercè Anglès) dedica bona part de la seva vida a lluitar per la publicació de l'Ulisses de James Joyce, malgrat que el seu segell no tingui els recursos necessaris per a satisfer totes les necessitats del geni. Mentres tant Adrienne Monnier (Anna Güell) es dedica a donar-la suport i a crear petits clubs de lectura per a dones. Totes dues respiren literatura i mostren una passió sense límits perquè aquesta acabi amb les fronteres territorials o de llengua.

Marc Rosich ha escrit aquest text especialment per la companyia Q-Ars Teatre, que es carecteritza per un gust exquisit pel que fa a la posada en escena dels seus muntatges i aquí la Rive Gauche segueix aquesta estela i ens presenta una escenografia entre llums, llibres i sofàs blancs que aporten una atmosfera intimista una vegada que les llums de la sala cedeixen el protagonisme a les actrius.

Anna Güell i Mercè Anglès transmeten una força especial a l'espectacle i al públic, força convincents en les seves interpretacions, es fiquen de seguida als espectadors a la butxaca. Marina Molins, ens mostra la seva versatilitat al damunt de l'escenari, cantant i ballant al mateix temps que actua. Una altre petita joia que es mereix una vida més llarga després de la seva estada a la Sala Muntaner.

No hay comentarios:

Publicar un comentario