La Companyia Teatre Micalet deixa la direcció de la sala


La Companyia Teatre Micalet estrena el pròxim divendres 29 d'abril Frank V, una comèdia musical sobre la banca privada i que servirà per a abandonar la direcció artística de la sala, després d'una dècada al capdavant.

El seu director, Joan Peris, ha argumentat motius econòmics i de cansament. “Entenem que vivim en una època de crisis, però el que no és comprensible és que Teatres balafie diners en grans muntatges i abandone les companyies valencianes”, ha criticat Peris.

Peris dirigeix l'obra de l'escriptor suís Friedrich Dürrenmatt, amb els actors Pilar Almeria, Isabel Carmona, Héctor Fuster, Paco Gisbert, Paco Ivañez, Enric Juezas, Pilar Matas, Diego Ramirez, Isabel Requena, Miguel Seguí i Esther Vallés, que canten en directe. Les cançons han sigut adaptades al valencià pels músics Josep Maria Zapater i Carlos Urquiza.

Frank V és un banquer sense escrúpols. Junt amb la seua dona Ottilie, dirigeix un banc heretat. Els negocis que fan, i que es poden considerar criminals, van pitjor que en temps passats. Per això, entre altres raons, volen deixar el negoci. A més, Frank V i la seua família porten una doble vida. Darrere la seua respectabilitat burgesa s'amaga lda corrupció, la delinqüència i l'avaricia.

Friedrich Dürrenmatt va escriure en 1959 esta obra i hui, més de cinquanta anys després, continua tenint plena vigència.


Font: www.avui.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario