Mor l'actor Alfred Lucchetti


L'actor Alfred Lucchetti, molt conegut pel gran públic per la seva participació en sèries de televisió com Poblenou i Nissaga de poder, ha mort aquest divendres a Barcelona als 77 anys, segons han confirmat a Europa Press fonts de l'Associació Professionals d'Actors i Directors de Catalunya (APADC).

Lucchetti, que va debutar en el cine el 1974, va ser un dels actors secundaris més disputats, tant de cine com de teatre, i va presidir l'APADC durant 10 anys. Va particiar en pel·lícules de cine social, com a Perros callejeros (1977) i Yo, el Vaquilla (1985); i en nombroses adaptacions de novel·les, com La plaça del diamant (1982), Últimas tardes con Teresa (1983) i La chica de las bragas de oro (1979).

Pel que fa al teatre, va interpretar al Teatre Nacional de Catalunya obres com L'heroi, de Santiago Rusiñol, o La filla del mar, d'Àngel Guimerà. El 1995, va traduir i va protagonitzar Filumena Marturano, d'Eduardo de Filippo, i al poble on estiuejava, Sant Pere de Vilamajor, va dirigir el retaule medieval Presència Històrica et Feyts de Vilamagore, obra de Francesc Bardera, representada per més d'un centenar d'actors aficionats d'aquesta localitat cada segona setmana de juliol.

El 1994 va rebre el Premi de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya, i el 1995 la Creu de Sant Jordi, i el 2001 va ser guardonat amb el Premi Max al millor actor de repartiment pel seu paper a l'obra El verdugo.

Font: www.elperiodico.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario