TRUCA UN INSPECTOR


TEXT: J.B PRIESTLEY
TRADUCCIÓ: JOAN SELLENT
DIRECCIÓ: JOSEP MARIA POU
INTÈRPRETS: JOSEP MARIA POU, CARLES CANUT, VICTÒRIA PAGÈS, RUBEN AMETLLÉ, PAULA BLANCO i DAVID MARCÉ
PRODUCCIÓ: FOCUS
TEATRE GOYA


Josep Maria Pou torna a la direcció amb una "Time Play", un thriller que durant 90 minuts no para de jugar amb l'espectador i de saltar endavant i endarrera en el temps per oferir-nos una visió ampliada dels fets. Un inspector de policia es presenta a casa de la família Birling, mentres es celebra el sopar de prometatge de la seva filla Sheila per indagar la implicació dels presents en el suïcidi d'una noia.

Al més estil CSI de principis de segle XX, l'inspector Goole, Josep Maria Pou, va desgranant personatge a personatge la seva implicació amb el cas, d'una manera sorprenent. El sopar, aviat es convertirà en un malson i els seus comensals seran caçats d'una manera textualment força tramposa.

Amb una escenografia imponent i majestuosa, s'obre el teló del Teatre Goya, que representa fins a l'últim detall el menjador del domicili dels Birling. Carles Canut i Victòria Pagès mostren les seves habilitats per convèncer a la platea en tot moment, de la mateixa manera que Ruben Atmellé, en una de les seves millors interpretacions fins a la data. Menys encertats es troben Paula Blanco, que peca d'un cert toc d'histrionisme en algunes escenes, i David Marcè al qui se li nota la falta de taules amb un continu nerviosisme escènic.

Pou torna a encertar en la direcció d'una peça i d'una autor força desconegut per al públic català i amb un teatre apte per a tots els paladars. Joan Sellent signa un altre cop una més que excel·lent traducció, convertint a la peça en una petita joia dintre de la descafeïnada cartellera actual.

No hay comentarios:

Publicar un comentario