DESCLASSIFICATS


TEXT i DIRECCIÓ: PERE RIERA
INTÈRPRETS: EMMA VILARASAU, ABEL FOLK i TONI SEVILLA
PRODUCCIÓ: FOCUS
LA VILLARROEL


Pere Riera ha volgut, potser sense saber-lo, emular a "Nixon Frost" a la catalana. La periodista més famosa del país, Sílvia Utgés s'enfronta a la que es, fins a la data, la seva entrevista més díficil i important amb el president del govern. Aquest es troba en plena crisi, després de l'aparició de certs rumors que li acusen d'haver-se ficat al llit amb una menor. Segur que la història us sona. Entremig es trobarà al cap de premsa de presidència que farà tots els possibles per descol·locar a la periodista amb insinuacions infundades.

Meravellós text que durant 80 minuts no para ni un sol de jugar amb l'espectador, convertint-lo en una mena d'ull crític encarregat de posar tota l'ètica que els hi falta als personatges. Pere Riera torna a fer diana amb el seu segon muntatge després de triomfar la temporada passada amb un dels millors T6 dels darrers anys, Lluny de Nuuk.

Emma Vilarasau domina, sense caure en estridències, els nombrosos canvis d'estat d'ànim a que es veu sotmesa per part dels seus dos adversaris. Abel Folk resisteix impàvid al joc d'assetjament i enderrocament del que forma part de manera activa. Toni Sevilla posa l'ofici per davant i dibuixa un president força recognoscible i que sap jugar a la perfecció les seves cartes.

Desclassificats suposa l'abandonament definitiu del títol de autor novell, Pere Riera s'ha posat el nivell a superar massa alt i esperem ansiosos quina serà la seva propera sorpresa en forma de muntatge teatral. De moment, poden seguir gaudint del segon assalt al ring escenografic de La Villarroel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario