El Círcol Maldà reviu els ‘regionamenti'


Felipe Cabezas ha recollit alguns dels 95 capítols anomenats Regionamienti de Le bravure di Capitano Spavento, escrit pel còmic de la Commedia dell'Arte Francesco Andreini (Pistoia 1548 - Màntua 1624) i editat pel volts de 1607 a Venècia. En les 495 pàgines s'expressen reflexions morals, una anècdota i una reflexió final en cada un dels 95 capítols. L'actor presenta L'ultima notte di Capitano fins aquest diumenge al Círcol Maldà, després d'haver sorprès els espectadors de la sala en una programació d'entre setmana del mes de novembre.

Le bravure di Capitano Spavento, ja va inspirar diverses generacions de la Commedia dell'Art d'Europa dels segles XVII i XVIII. Hi ha estudis que apunten que la creació d'Andreini i la seva companyia podrien haver estat una font d'inspiració en Cervantes per escriure El Quixot.

Cabezas, que, a més d'interpretar el monòleg n'assumeix la direcció, es va formar durant anys a la seva Xile natal. Posteriorment, es va traslladar a Europa, on va estudiar la Commedia dell'Arte amb Antonio Fava, les tècniques de Lecoq amb Berty Tovías i la construcció de màscares amb Javier Villena.


Font: J.B. (www.avui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario