Rosa Andreu assumeix la direcció del Principal


Després de la renúncia de Jorge Picó ara fa un mes, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha anunciat que l'actriu Rosa Andreu (Cornellà de Llobregat, 1959) assumirà la direcció artística del Teatre Principal i que ha començat a elaborar la temporada de tardor. Els muntatges que es representaran a l'escenari del teatre municipal fins a finals de juny, entre els quals destaca el muntatge Histèria sagrada, antepenúltim capítol: El Messies, de Toni Albà, que s'ha fet aquest cap de setmana, porten encara el segell de Picó, que acompanyarà els artistes que va contractar fins al final de la temporada.

Rosa Andreu assumeix el càrrec amb l'objectiu de “desenvolupar una oferta dinamitzadora, a l'abast de tots els públics, amb obres de qualitat en tots els gèneres, que tingui en compte el sector local i que alhora tingui l'ambició de situar Vilanova i la Geltrú en el mapa cultural del nostre país”, segons la regidoria de Cultura. Andreu es va iniciar en el món del teatre com a amateur l'any 1983 amb la fundació de la companyia GTIV del Vendrell. L'any 1988 va conèixer Oriol Grau, i, juntament amb Fermí Fernández, entre altres actors, va participar en la fundació del grup de teatre Trono Villegas de Tarragona. Rosa Andreu se sent il·lusionada amb el càrrec, que de moment és només per un quadrimestre, ja que el nou govern municipal serà qui l'haurà de ratificar en la direcció artística més enllà de la tardor. En aquest sentit, Andreu assumeix el repte amb ànims de no abaixar el llistó de la qualitat que hi ha hagut fins ara malgrat les dificultats econòmiques de les administracions i entenent que “el Principal, com a teatre municipal, és un element de dinamització del municipi, i la gent, les entitats, han de participar-hi i hi tindran les portes obertes”.


Font: L. Marín (www.avui.cat)

1 comentario:

  1. Rosa Andreu gestora d'un teatre? El mon al revés. El seu coneixement del mon teatral va parell amb les seves dots com actriu: es a dir 0

    ResponderEliminar