Territoris comuns


La sala La Planeta presenta avui (22 h) la peça teatral U, Due, Três, de la companyia Jogijo, que l'any passat va obtenir el premi especial del jurat en la 15a Mostra de Teatre de Barcelona.

U, Due, Três presenta tres personatges, un català, un italià i un portuguès, que coincideixen en un lloc indeterminat –l'escenografia és inexistent–, en un temps encara més indeterminat. Poc a poc, però, els tres personatges, amb la intervenció d'un quart que vindria a ser com una mena de manipulador, van construint la situació. Els tres personatges (Jordi Arqués, Stefano Panzeri i Rui Pedro Cardoso) se situen en un context que sembla bèl·lic i reben instruccions d'un quart personatge que els manipula a través de la tècnica o amb missatges escrits que va llançant a escena. Tots tres, que al principi esperen un perill que mai no arriba, actuen seguint les indicacions d'aquesta mena de creador, i es relacionen en funció d'això, tot primer explorant el terreny, de manera superficial, però posteriorment descobrint que, més enllà del llenguatge diferent, que els podria separar, hi ha territoris comuns, com la infància i el joc, i també la base llatina de les llengües respectives.

L'obra, escrita i dirigida per Gerard Guix, però creada també a partir d'improvisacions dels actors, es va estrenar el mes de desembre del 2009 a l'Institut del Teatre de Vic, i és fruit de la col·laboració de Guix, Arqués, Panzeri i Cardoso en una experiència forjada a base de molts correus electrònics i vols de baix cost.

U, Due, Três també s'ha vist a Itàlia, on ha fet tres estades, a Portugal, en què va estar 15 dies a Lisboa, i a teatres de l'Estat.


Font: Dani Chicano (www.avui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario