Sanzol recull anècdotes d'estiu 'Días estupendos'


Alfredo Sanzol treballa en base a un títol. En aquesta ocasió va escollir que la seva obra es diria Días estupendos, i va fer una cerca al Google que li va portar principalment, resultats sobre l'estiu i les vacances. Per això, va adaptar algunes de les anècdotes que va recollir en forma de petites històries i va confeccionar la tercera obra d'una trilogia sobre la identitat, sobre qui som i amb qui ens volem convertir, al costat de Risas y destrucción o Sí, pero no lo soy. Les tres obres acaben resultant ''tres maneres de preguntar-te qui ets'' diu, Sanzol.

Sanzol qualifica Días estupendos, d'una obra de gènere d''estiueig'' un, gènere que per l'autor, no està classificat però que en canvi ha donat molt de material dramàtic al llarg dels dos darrers segles. Però Sanzol diu que en un principi no pretenia fer una obra sobre l'estiu, sinó que se'n va adonar quan ja hi estava treballant, a partir de petites històries creades a partir de les anècdotes que dóna l'època de vacances.

I és que per Sanzol, l'estiu és l'època de l'any en què les persones volen aprofitar el temps al màxim i sobretot es generen unes fantasies i unes expectatives que passats els dies, desapareixen creant frustració. Així, amb Días estupendos, l'autor recull tots aquests records que té tothom, en base a històries petites i curtes amb una ''unitat orgànica'' concreta, que permet donar cohesió a tota l'obra.

''Tothom recorda una revetlla, perquè tots hem viscut aquests moments'', ha assenyalat l'actriu Natalia Hernández, una de les intèrprets del muntatge. Per això, considera que Días estupendos arriba molt al públic, que canvien el poble on s'ubica, el de l'autor, pel seu on han viscut aquest tipus de vivències. Juan Antonio Lumbreras per la seva banda, ha explicat que s'ha pres l'estada a Barcelona ''com unes colònies d'estiu'', i que s'alegra de venir a la capital catalana per estrenar una obra així a ple estiu.

Días estupendos es podrà veure a La Villaroel des d'aquest 6 de juliol i fins al 31, en el marc del Festival Grec 2011.

Font: www.ara.cat

1 comentario:

  1. Carol López treballa una mica així, vui dir, improvisant... :)

    ResponderEliminar