El Shakespeare es manifesta per la seva suspensió


La plaça de Santa Anna al centre de Mataró, que aquest diumenge havia d'acollir una de les representacions del Festival Shakespeare, ha estat l'escenari d'un acte de protesta per la suspensió de la novena edició d'aquest certamen per part de l'Ajuntament de Mataró, tot just onze dies abans del seu inici. L'acte ha constat de la lectura d'un manifest, i una petita representació de la companyia Julieta&Romeo que, precisament avui, tenia previst actuar en aquest escenari.

La directora del festival, Marta Vallvehí, ha assegurat que l'acte ha servit per "dir en veu alta que no són maneres de fer les coses", en referència a l'ajuntament de Mataró que, adduint problemes econòmics, va suspendre el festival i va deixar "molta gent penjada". Vallvehí ha reconegut que l'actual context de crisi econòmica podia fer "qüestionable" el festival de cara a l'any vinent, però ha lamentat les formes de fer-ho, privant a molts actors i companyies teatrals de "cobrar uns diners amb què comptaven" amb molts pocs dies d'antelació per buscar alternatives.

La directora del festival també ha avançat que esperen recuperar uns 40.000 dels 128.000 euros del pressupost total, poc més del 30%. Un pressupost que ja s'havia reduït un 50% respecte de l'edició de l'any passat, i que demostra que molta gent "creia en la idea del festival", perquè moltes companyies es van adaptar a uns pressupostos molt baixos.

Vallvehí també ha reconegut que aquests dies ha rebut trucades d'un parell d'ajuntaments del Maresme interessats a donar continuïtat al certamen. Un d'aquests ajuntaments seria el de Santa Susanna, municipi on es va iniciar el Festival Shakespeare i que, també per temes pressupostaris, va passar a celebrar-se a Mataró. Vallvehí, que no ha volgut donar més detalls sobre la qüestió, sí que ha afirmat que "no descarten res" a l'hora de "replantejar" el festival.

Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario