FiraTàrrega, connexió amb Llatinoamèrica


Íntimo Teatro Itinerante, Teatro Niño Proletario i La Patriótico Interesante seran les companyies encarregades d'oferir un tast de l'actualitat artística iberoamericana en la propera edició de la Fira de Tàrrega, que tindrà lloc del 8 a l'11 de setembre. La Vitrina Iberoamericana, inclosa enguany entre les activitats de la Fira, té com a objectiu donar a conèixer festivals i xarxes d'art de carrer de l'Amèrica Llatina, així com facilitar el diàleg dins de la professió.

Els argentins Íntimo Teatro Itinerante presentaran a Tàrrega una obra que reflexiona sobre les coses essencials per al benestar de les persones. Pueden dejar lo que quieran s'escenifica en un quadrilàter ple de roba, excusa per començar a explicar històries.

Des del país veí, Xile, arribarà a la capital de l'Urgell El Olivo, a càrrec de Teatro Niño Proletario. Serà objecte d'una presentació especial, ja que es tracta d'una obra site-specific, és a dir, creada per existir en un lloc específic. El Olivo parla de l'aïllament, i el vincula a conceptes com l'autocompassió, la desigualtat o la identitat.

La tercera peça de la Vitrina Iberoamericana prové també de Xile, de la mà de La Patriótico Interesante. Amb un discurs centrat en la denúncia social, el seu espectacle Kadogo, niño soldado enumera les causes i les responsabilitats socials de la violència infantil.

A més, l'organització té previst celebrar un seminari sobre gestió i producció de festivals d'arts de carrer a Iberoamèrica.

La Vitrina Iberoamericana arriba a Tàrrega després que el festival hagi posat el focus en el Regne Unit, el Quebec o Irlanda en edicions anteriors.

Més enllà de la Vitrina

Però els vincles entre la Fira i l'Amèrica Llatina no s'acaben a la Vitrina Iberoamericana. La programació del festival inclou també ¿Quieres ser mi amigo?, un muntatge del duet de clowns xilè Murmuyo y Metrayeta. Els espectadors podran gaudir també de Tot, espectacle creat i dirigit per l'argentí Rafael Spregelburd, i presentat pels catalans Mentidera Teatre i els balears Produccions de Ferro.

Un altre dels espectacles que mescla el treball d'artistes dels dos costats de l'Atlàntic es titula, precisament,Pontes; és el fruit de la col·laboració entre la companyia balear Res de res i la brasilera Circo Dux, en el marc del projecte Gravity.

Font: www.avui.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario