Paco Romeu, premi teatre Ciutat d'Alzira

Iceberg, de Paco Romeu, és l'obra guardonada amb el VI Premi de Teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca, convocat per l'Ajuntament d'Alzira i dotat amb 8.000 €.

Iceberg ha sigut escollida d'entre un total de 48 obres presentades. El jurat n'ha destacat la semblança amb «un guió de pel·lícula negra, amb totes les accions i els diàlegs molt ben lligats».

L'obra, que serà publicada per Bromera, és una comèdia dramàtica que comença amb un inexplicable assassinat ocorregut en 2009, encara que el cos principal de l'obra ens situa en una nit d'abril del 1994, quan una confusió trivial, l'alcohol, les drogues i l'herència emocional dels personatges acaben desencadenant una vertiginosa caiguda als inferns.

Paco Romeu (València, 1967) treballa de funcionari a l'administració local. Autodidacte, ha rebut diferents premis i mencions en certàmens de narrativa breu, ha compost la banda sonora de curtmetratges i obres de teatre i ha col·laborat com a guionista en el programa de Canal 9 Autoindefinits.

Per la seua banda, Trepes!, l'obra finalista, de Joan Tortajada, també serà publicada per Bromera. Hi mostra la lluita de poder i ambició de cinc directius d'una empresa per assolir el càrrec de director general.

Joan Tortajada forma part de la companyia amateur de teatre de l'Escola Pia Balmes de Barcelona, la qual dirigeix actualment.


Font: www.avui.cat


No hay comentarios:

Publicar un comentario