El T6 presenta nous autors amb un 86% d'ocupació


L'última edició del projecte T6 del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha aconseguit que en les dues darreres temporades d'estrenes d'obres de nova autoria catalana es registri de mitjana un 87'23% d'ocupació a la Sala Tallers. Títols com Gang Bang o Una història catalana han superat de llarg el 90%. Són xifres objectives que pel director del TNC Sergi Belbel, demostren que s'ha consolidat una iniciativa arriscada, que té fins i tot un públic fidel.

El T6 té de moment assegurada una nova edició, que es completa amb dues temporades on seran Marc Angelet, Marilia Samper, Nao Albet i Marcel Borràs, Jordi Faura i Helena Tornero, els encarregats de demostrar quin és el camí de la dramatúrgia catalana.

Per Belbel, el més important és que fins i tot hi ha un públic fidel al projecte que intenta seguir totes les estrenes d'autors catalans joves que es fan a la sala Tallers del TNC. D'altra banda, la companyia d'actors del T6 es veu reduïda a cinc, però els autors podran disposar d'algun actor més que col·laborarà amb la companyia estable en funció de les necessitats dels seus textos.

Sis nous autors per dues temporades d'estrenes

Marc Angelet, Jordi Oriol i Marilia Samper són els tres autors que estrenaran Voyager, Eufemismes i L'ombra al meu costat, respectivament, a partir del gener del 2012. Són els tres primers autors d'aquesta nova edició del T6 que es completen amb el tàndem de Nao Albet i Marcel Borràs, Helena Tornero i Jordi Faura. Sergi Belbel ha assegurat que a diferència de la darrera fornada de T6, són un grup ''bastant heterogeni'', amb ''personalitats diferenciades''.

Per Toni Casares, coordinador del T6, l'experiència amb aquests autors els permet defensar que hi ha un canvi d'autoria teatral a Catalunya els darrers temps i que cada vegada és més difícil seleccionar autors joves perquè ''el ventall de propostes és cada vegada més ampli'', i sorgeixen més autors contemporanis catalans i joves.

Estrenar una obra a la Sala Tallers, és per Marc Angelet ''tot un repte'' i ''un salt de qualitat'', mentre que per Jordi Oriol, és una situació òptima que un teatre públic permeti ''cagar-la'' per aconseguir que a la llarga es facin obres d'art.

Incògnita sobre el futur del T6

Sergi Belbel deixarà la direcció del TNC a finals de la temporada 2012-2013, les mateixes dates en què s'acabarà aquesta edició del T6. En 11 anys, el T6 ha estrenat 39 obres de creació teatral i per això, considera que la iniciativa, de Domènec Reixach, pot tenir continuïtat en un futur. Malgrat tot, Belbel no n'ha pogut garantir la reedició del projecte perquè dependrà del futur director de la institució i de l'impuls que se li vulgui donar.

Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario