Ramon Simó, nou director del Festival Grec


Aquest migdia, el tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, anunciat el nom del nou director del Grec. El director i escenògraf Ramon Simó (Tarragona, 1961) ha estat l'escollit per substituir, durant els propers quatre anys prorrogable a cinc, Ricardo Szwarcer al capdavant del festival d'estiu de Barcelona.

Llicenciat en Filosofia i Ciències de l' Educació per la Universitat de Barcelona, Simó ha desenvolupat una intensa carrera com a director teatral. És professor de l'Institut del Teatre. Va dirigir la Fira de Tàrrega entre el 1996 i el 1998. Ha format part, a més, del Consell Asessor del Teatre Nacional de Catalunya com a cap del Comitè de Lectura entre el 1999 i el 2006. És escenògraf i director de muntatges recents i d'èxit com Copenhaguen.

D'entre els seus reptes, "aproximar el festival a la ciutat de Barcelona, que se'l senti més seu; mantenir l'aposta per la dansa, millorar la programació musical, que tingui present el circ, i que es plantegi fer-hi entrar laltres disciplines com les arts plàstiques i la literatura".

Simó ha dit que començarà per parlar amb l'equip del Grec i gent del sector teatral per plantejar-se un primer dilema, què és més convenient "la dispersió o la concentració d'espais". Valorar el fet que el Grec "és l'únic festival d'Europa que no té hub, on se centren les relacions del festival" i potenciar la seva vessant pedagògica. L'objectiu és fer el festival "més participatiu", cosa que obre les portes a un major número d'activitats a cel obert i gratuïtes, potser a alguna activitat "que es repeteixi cada any", ha avançat.

Simó també ha assegurat que no deixarà la faceta creativa de director i, de fet, inaugurarà el proper Festival Temporada Alta.

Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario