El Ple de Riure sobreviu a la crisi


Sembla que ni el Ple de Riure, el Festival Internacional de Teatre Còmic del Masnou, es lliura de les grans tisores -gens gracioses- de les retallades. Del 19 al 23 de juliol celebrarà la 15a edició sense un dels seus emblemes, la carpa de circ a la platja, i amb un 35% menys de pressupost. "El suport de les companyies ha permès tirar endavant aquesta nova edició", al·lega un dels directors, Ernest Tarradas, del trio còmic els Chapertons.

La nova situació econòmica ha fet que es revaloritzin altres característiques del festival, com la presència de companyies còmiques internacionals, la qualitat de totes les propostes, espectacles variats que responen a les expectatives d'un públic divers i una programació que es gaudeix a les places, els carrers i la platja de la localitat.

Internacional i divers

El festival ha programat 25 actuacions (20 de les quals gratuïtes i a l'aire lliure), que començaran amb la cercavila de l'Always Drinking Marching Band, la banda del festival d'aquest any, que també seran els encarregats de portar el públic de Ca n'Humet cap als dos escenaris de la platja "per no perdre l'essència del festival", segons Tarradas. En aquests espais hi actuaran, entre d'altres, Pep Plaza amb el seu últim espectacle, Clònica d'Humor ; els britànics The Chipolatas, que oferiran una barreja de ritmes acústics d'acordió, percussió i hip-hop, i l'argentí Niño Costrini, que farà doblet amb el seu humor descarat.

Els espectacles de pagament que abans es feien a la carpa ara se celebraran a la sala Ca n'Humet a un preu únic de 10 euros. Seran les acrobàcies dels francesos Les Acrostiches; els alemanys Gogol & Max, amb l'espectacle Humor in Concert , i l'uruguaià Godoy, que presentarà el seu monòleg Verás que todo es mentira . L'italià Ennio Marchetto, segons l'organització "un dels més aclamats de la història del festival", torna al Ple de Riure, aquest cop amb el seu xou The Living Cartoon .

L'oferta, que té en compte les diverses formes que hi ha d'entendre l'humor, es completa amb el Ple de Cine i el Ple de Presentadors, amb quatre grans mestres de cerimònies com Marcel Gros, Claret, Pep Callau i Marcel.

Font: Erica Aspas (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario