Els dijous són festa a Perpinyà


Que hi ha voluntat expressa d'acostament ho demostra el fet que representants de la vila de Perpinyà i de l'aglomeració Perpinyà-Mediterrània presentessin per primera vegada a Girona la 17a edició d'Els Dijous de Perpinyà, el festival internacional de música i arts de carrer que envaeix la capital rossellonesa cada dijous del 21 de juliol al 25 d'agost, de les 6 de la tarda a 2/4 de 12 de la nit.

El festival, tal com els organitzadors com el plantegen, està pensat com un esclat festiu al carrer i al centre de la vila, que es converteix en un espai exclusiu per a vianants per on s'escampen diversos escenaris. En total, són sis dijous en què, per la vila, és possible topar amb fanfares, disfresses, batucades, conjunts vocals, coreografies, percussionistes i ballarins, acròbates, teatre de carrer i commedia dell'arte, circ i conferències estrafolàries. Cada dijous, entre 10.000 i 15.000 persones envaeixen el nucli antic de Perpinyà per gaudir de quatre hores seguides de les arts de carrer, amb la coordinació del director del festival, Jean Pierre Wagnefuhr.

És una operació cultural, és clar, però també turística i comercial, ja que amb l'afany d'atreure públic de la Catalunya del sud, s'ampliarà l'horari d'obertura de la majoria de comerços del centre, i els establiments de restauració també alteraran els horaris del serveis per rebre els visitants, ja siguin dels voltants o de les comarques gironines.

Wagenfuhr, acompanyat de Jaume Roure (vicepresident de l'Oficina de Turisme de Perpinyà), Françoise Esteve (directora adjunta de l'oficina) i Jordi Martínez (Inelfe, patrocinador del festival) i Esteve Valls (delegat a Girona de l'aglomeració Perpinyà-Mediterrània), va assegurar que no és un festival amb grans companyies internacionals, però sí amb molta varietat de propostes, que el fan atractiu, i que és ideal per descobrir la vila.

Cada dijous hi ha fins a gairebé una vintena de companyies o artistes diferents actuant per carrers i places com la del Castellet, Aragó, Gambetta, de la República, Jean Jaurés o Rigaud, de manera gratuïta. Els dijous són festa a Perpinyà.


Font: Dani Chicano (www.avui.cat)


No hay comentarios:

Publicar un comentario