GIRAFES



TEXT: PAU MIRÓ
DIRECCIÓ: PAU MIRÓ
INTÈRPRETS: ANNA ALARCÓN, ABERT AUSELLÉ, BERNAT COT, CARLES FLAVIÀ i ÒSCAR MUÑOZ
PRODUCCIÓ: LA FANTÀSTICA i GREC'09 FESTIVAL DE BARCELONA
TEATRE LLIURE


Dels fills als pares i ara els avis. La història explicada al revés. Des del present fins al passat. Pau Mirò tanca així una trilogia plena de històries familiars en el Raval barceloní. Si en Búfals eren els fills els que ens explicaven la història, en Lleons eren els pares i en Girafes són els avis.

No només hem canviat d'època també hem canviat de gènere, Pau Mirò ha demostrat en aquesta trilogia que no només domina el drama i la intriga, en Girafes ens mostra que també sap fer comèdia. Potser perquè per reviure el passat dels nostres avis és millor prenent-nos la vida amb una mica d'ironia.

Cinc personatges, el matrimoni format per Anna Alarcón, que brilla amb llum pròpia un cop més, i un sorprenent Òscar Muñoz que torna a superar el paper que va fer a Lleons. Bernat Cot és el germà mut del personatge de Alarcón que viu també al pis de a seva germana. Albert Ausellé, que viu realquilat en el pis del matrimoni i és la veritable girafa de l'univers Mirò, que afirma treballar en una fàbrica de nit però realment és un transformista que actua en un club ocult del Paral·lel. Carles Flavià fa de narrador de la història i de venedor de rentadores, la única protagonista de la trilogia, l'eix central de totes tres històries.

Sorprenent, surrealista, divertit text de Pau Mirò, uns dels millors joves dramaturgs que sap com conjugar un llenguatge ple de matisos amb la moral de l'època. Aquestes Girafes han passat amb nota la seva aventura pel Grec, ara queda esperar uns mesos per tornar-les a veure a principis de la tardor a la Sala Beckett. Comencin a buscar una data en la seva agenda, jo conec a una que repetirà.

1 comentario:

  1. Soc mes de "Lleons", després de veure les tres parts però totes tenen alguna cosa genial!

    Els moments 'cabareteros' eren surrealistes.

    ResponderEliminar