INFORME PER A UN POLICIA VOLADORTEXT: MERCÈ SARRIÀS
DIRECCIÓ: MIGUEL CASAMAYOR
INTÈRPRET: ÀUREA MÁRQUEZ
PRODUCCIÓ: SALA MUNTANER i TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA (T-6)
SALA MUNTANERNo tot és el que sembla ni a la vida ni a la ficció. Informe per a un policia volador ho deixa ben clar. Una eminent metgessa forense ha mort. La policia sosté que és un accident, però la seva filla, també metgessa forensa inicia una investigació per aclarir-ne els fets. A partir d'aquí comença un viatge de anades i tornades a la seva infantesa, a la seva adolescència. Un munt de flashbacks que ens ajudaran, com espectadors del mateix, a descobrir què ha passat i perquè ha passat.

Mercè Sarriàs, guionista habitual de tv3, en sèries com Plats Bruts o Porca Misèria i que pertany al grup d'autors del projecte T-6 del Teatre Nacional de Catalunya ha concebut un text ple de perquès de principi a fi. El seu mestratge aconsegueix implicar al públic a cada instant, en cada pas l'espectador està present, fins que a l'últim sospir la veritat posa fi aquest gran amagatall de mentides.

Tan veritat és que el text de Mercè Sarriàs és excel·lent com que una esplèndida Àurea Márquez aconsegueix fer-nos creïble en tot moment tots i cadascú dels personatges que interpreta, és com si les veus la sortissin de dintre. No veiem cap canvi de vestuari, de vegades és només una posició diferent a l'anterior acompanyada d'un canvi de veu, però de vegades és Anneta, d'altres Amèlia (la seva mare morta), el seu pare, el policia volador o la veïna de la seva mare. Tots neixen d'ella i tots són clarament diferents.

Sensacional, impressionat, genial, fresca, divertida, magnífica, única, i podria seguir possant adjectius seguits per comas per qualificar la feina d'Àurea Márquez, que un cop més demostra que és especialista en papers complicats però, que les seves tables resolen sense gaires problemes.

I com sempre ha d'haver un però, les grans obres que viatgen en naus alternatives acostumen de tenir un viatge de curta distància. Això és el que li ha passat a aquest Informe per a un policia volador, que aquest diumenge ha arribat a destí. Tota una llàstima perquè es mereix un viatge molt més llarg.

No hay comentarios:

Publicar un comentario