Temporada teatral d'estrelles a Reus

De "temporada d'estrelles" qualifica la programació teatral de Reus que es desenvoluparà de setembre a desembre el director gerent del Centre d'Arts Escèniques (CAER), Cèsar Compte. El ballarí Ángel Corella, la soprano Ainhoa Arteta, l'Orquestra de Cadaqués i alguns dels noms estel·lars de l'escena catalana, com ara Emma Vilarasau i Àngels Gonyalons al capdavant de La infanticida; Ramon Madaula en el repartiment d'Una comèdia espanyola, i Julio Manrique interpretant el Hamlet que dirigeix Oriol Broggi, seran alguns dels al·licients de la temporada. Seran 22 espectacles que es representaran al Teatre Fortuny (els més clàssics) i al Bartrina (els més transgressors). La tardor teatral, a més, arrencarà amb dos espectacles de circ, tota una novetat.

El repartiment dels espectacles de factura més clàssica al Fortuny i els que ofereixen més risc escènic al Bartrina s'ha fet, però, amb matisos, segons Francesc Cerro, membre de la comissió artística dels dos teatres:"Diguem que hi ha un punt de les dues coses als dos teatres. Al Fortuny s'hi representaran propostes clàssiques però que alhora tenen un punt de contemporànies." Seran 22 espectacles, que inclouen les tretze produccions del CAER, que es representaran del 19 de setembre al 26 de desembre.

El Bartrina s'avança en l'estrena de la temporada amb la representació, el 19 de setembre, de La tragèdia de Hamlet, una versió de la tragèdia de Shakespeare que firma Oriol Broggi i que ha valgut al seu protagonista, Julio Manrique, l'elogi de la crítica. També el Bartrina serà el centre d'interès de l'arrencada de la temporada per la representació, els dies 26 i 27 de setembre, de dos espectacles de circ: Vertigem, de la companyia O Ultimo Momento, que lidera l'acròbata portuguès João Paulo dos Santos, i que es representarà a l'escenari, i Devoris Causa, d'Escarlata Circus, que es presentarà a la vela que s'emplaçarà a la plaça del Baluard.

El Bartrina serà l'escenari de moltes de les produccions del CAER de la temporada de tardor: Mermaid's call, l'espectacle de dansa, teatre, música i circ contemporani de Roberto Olivan; Petit ball, de la companyia mallorquina Au Ments que es representarà en el marc del COS, Festival Internacional de Mim i Teatre Gestual; Ilíada, amb text d'Alessandro Baricco i protagonitzada per Mercè Arànega, Anna Güell i Mar Ulldemolins, i Pasqua, dirigida per Francesc Cerro i interpretada per Fina Rius, Andreu Benito i Pau Roca. La resta de les produccions del Bartrina seran l'espectacle musical Pandilleros, de la Fundación Tony Manero, i Product, una peça de Mark Ravenhill protagonitzada per David Selvas, Mireia Aixalà i Norbert Martínez, i que també té la participació de Julio Manrique, aquest cop en les tasques de director.

La temporada al Teatre Fortuny començarà el 8 d'octubre amb La infanticida, un muntatge basat en l'obra de Caterina Albert (Víctor Català) protagonitzat per Emma Vilarassau i Àngels Gonyalons, i acabarà el 22 de desembre amb el concert de Nadal, que portarà per primer cop l'Orquestra de Cadaqués a la demarcació de Tarragona, acompanyada de la soprano Ainhoa Arteta. Entremig, destaca l'actuació del ballarí Ángel Corella amb la seva companyia Corella Ballet Castilla León, amb tres coreografies que aquest mes estrena al Festival de Peralada. Per l'escenari del Fortuny, també hi desfilaran la directora d'orquestra Inma Shara al capdavant de la Camerata Pro Arte i el cor de cambra del Palau de la Música Catalana, que cantarà acompanyat per l'Orquestra Barroca Catalana. En teatre destaca Una comèdia espanyola, de Yasmina Reza, que dirigeix Sílvia Munt i protagonitzen Ramon Madaula, Maria Molins i Mònica Randall. Les dues produccions del CAER que es presentaran al Fortuny seran l'òpera Alba eterna, amb música d'Albert Guinovart, i El jardí dels cinc arbres, un muntatge que ha ideat Joan Ollé sobre textos de Salvador Espriu i que interpreten Montserrat Carulla i Joan Anguera, entre altres.

Excel·lència
De gener a juny d'enguany, els espectadors que han reunit els teatres Bartrina i Fortuny han estat 15.917, una xifra que es desglossa en un 88 per cent d'ocupació al Bartrina i un 89 per cent al Fortuny. Tant la regidora de Cultura, Empar Pont, com el director gerent del CAER, Cèsar Compte, es van mostrar ahir, durant la presentació de la temporada de tardor, raonablement satisfets per la bona acollida del públic, que van atribuir a la qualitat i excel·lència de la cartellera teatral reusenca: "Els millors espectacles que es programen a Catalunya es poden veure a Reus, una circumstància que també passarà en la nova temporada de tardor." Els abonaments per assistir als espectacles dels dos teatres es posaran a la venda l'1 de setembre i les entrades (que mantindran els mateixos preus de l'última temporada), el dia 15 del mateix mes.

Font: Natàlia Borbonès (El Punt)

No hay comentarios:

Publicar un comentario