Szwarcer consolida el seu model de Festival Grec



Ricardo Szwarcer, director del Festival Grec, consolida la seva proposta de festival amb unes xifres“francament positives”: un 55% d’ocupació total que, tenint en compte la suspensió de l’espectacle de Jeanne Moreau, no s’allunya gaire del 57% de l’any passat. A falta de confirmar les xifres de la Ilíada i deDon Carlos (ambdós muntatges s’han estrenat aquesta setmana i clouen funcions el proper diumenge), s’estima un total de 84.841 espectadors. L’Institut de Cultura encara no ha pogut facilitar les dades de recaptació.

“Portem endavant un model de canvi en hàbits culturals, sense repetir fórmules ni amb cartells plens d’estrelles per omplir” –insisteix un cop més Szwarcer, qui amb les xifres a la mà creu haver portat a la “maduresa” la fórmula de país convidat i teatre familiar.

L’espectacle de més èxit de pública ha estat l’inaugural que va donar el tret de sortida al festival des de l’Amfiteatre Grec: El Jardí dels Estels. En total 2.603 entrades venudes i un 100% d’ocupació en les dues funcions realitzades.

Els espectacles del Panorama Itàlia han obtingut un 62% de venda i un total de 15.612 espectadors. Pel que fa a la temporada estrangera, el total de venda és del 64% amb 17.265 espectadors. Inferno, de Roberto Castellucci, s’endú la palma amb 2.580 espectadors en dos funcions a l’amfiteatre (61% d’ocupació). Li segueix Sogno di una notte di mezza estate amb 2.256 espectadors en 4 funcions a la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

“Hem aconseguit que Roberto Castellucci, un artista gens fàcil, sigui conegut fins i tot per la gent que no ha vist els seus espectacles”, apunta Szwarcer, insistint en que aquest 61% d’ocupació està per damunt de les anteriors visites de l’italià i, per tant, “és un indicador de canvi”. L’aposta italiana donarà pas a una mirada més cap a l’Orient en la propera edició del festival.

Els espectacles de dansa han tingut un total de 8.720 espectadors sumats entre els Mercat de les Flors, el TNC i la Sala Muntaner. Eonnagata (TNC) va ser la coreografia més vista amb 3.167 espectacors (92% d’ocupació) mentre que la La natura delle cose i Entity van aconseguir el 100% d’ocupació.

Carles Martí, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona es congratula de poder oferir, un cop més, unes dades d’ocupació que estan “per damunt de la mitjana del festival i per damunt de la mitjana de la ciutat”.

A més a més ha felicitat a Szwarcer per fer quadrar els números i no sobrepassar les despeses dels 4,4 milions d’euros de pressupost, 2’8 dels quals dedicats a l’activitat del festival.

Font: Christian Machío (www.teatral.net)

No hay comentarios:

Publicar un comentario