STOKÖLM


TEXT: JOHN OSBORNE
ADAPTACIÓ: MIGUEL CASAMAYOR i MARC MARTÍNEZ
DIRECCIÓ: MARC MARTÍNEZ
INTÈRPRETS: ANDRÉS HERRERA, ROSA BOLADERAS, CRISTINA GÀMIZ, JUAN CARLOS VELLIDO i RAMON QUADRADA (a la trompeta)
PRODUCCIÓ: VANIA PRODUCCIONS, VELVET EVENTS i GREC '09 FESTIVAL DE BCN
TEATRE BORRÀS


Marc Martínez ha canviat l'essència de la mirada endarrera sense ira, a una mirada interior que practiquen tots els personatges. El explica la seva voluntat de muntar aquesta obra per l'època de crisi que estem patint. Però aquesta adaptació de Look Back in anger, tindria sentit en qualsevol etapa, perquè tothom ha tingut sempre els seus moments de catarsi personal.

Partint del fet que no he vist la pel·lícula de John Osborne, i després d'haver-me empassat un nombrosa mostra de crítiques i resums, de la mateixa, no penso fer-ne comparacions. Marc Martínez conjuga els principals elements de l'obra amb gran mestratge, sap com jugar amb ells, per a que el resultat tingui forma de caramel amb unes ganes boges d'obrir-lo, per a gaudir-lo.

El repartiment encapçalat per un magnífic, i encara poc reconegut Andrés Herrera, i una intermitent Rosa Boladeras, amb moments de glòria i d'altres una mica més fluixos. Acompanyats de una gran Cristina Gàmiz, que una vegada més demostra que es mereix més oportunitats escèniques i un sempre correcte Juan Carlos Vellido. Tots ells acompanyats per un meravellós trompetista, Ramon Quadrada.

L'escenografia és el més clar exemple a primera vista d'aquesta catarsi personal dels protagonistes de Stokölm, que pas a pas s'anirà descobrint al llarg de la representació. Potser ho millor sigui cremar-ho tot per començar de nou, per a que no quedi cap rastre de l'ahir i es pugui començar el demà amb forces renovades.

Marc Martínez mostra un cop més la seva versatilitat damunt i darrere l'escenari. Un bona opció per aquells que busquin alguna cosa que els sorprengui quan s'alci el teló, en aquest cas imaginari.

2 comentarios:

 1. moltes gràcies per la teva "primera" crítica, és una molt bona crítica!
  t'has avançat a léstrena i tot, que és aquest dijous 9
  ha estat un plaer compartir amb tu aquesta experiència, elisa
  petons
  m

  ResponderEliminar
 2. Molt emocionant, tot i que ja saps que no comparteixo algunes de les coses que has posat. jaja. Sempre a contra-corrent tu! Sorprenentment em va agradar la Boladeras, i un gran descobriment aquest Andrés Herrera.

  La resta ja ho has dit tu! :)

  ResponderEliminar