Josep Maria Miró, Alberto Ramos i Daniela Feixas, finalistes del Premi Quim Masó



Font: ara.cat
'Nerium Park' de Josep Maria Miró i Coromina, 'Només un anunci' d'Alberto Ramos i la Companyia Guanyadora i 'Space Oddity' de Daniela Feixas i la companyia La Banda han estat les obres finalistes d'aquesta edició del Premi Quim Masó a projectes de producció teatral.
Un total de 37 noves produccions teatrals optaven al premi d'enguany que disposava de més dotació econòmica i possibilitat d'exhibició que els anys anteriors. Així doncs el guardó d'aquesta edició finança el projecte guanyador amb prop de 50.000 euros i l'espectacle es programarà en el marc del Festival Temporada Alta 2013 i el Grec 2014.
El jurat que ha avaluat els projectes presentats està format per Sergi Belbel (director i autor teatral), Ramon Simó (director teatral i director del Festival Grec), Andreu Gomila (crític i periodista teatral), Pere Puig (director teatral i de la Sala La Planeta), Josep Domènech (Bitò Produccions) i Guillem Terribas (Llibreria 22), actuant com a secretari.
Enguany, el procés d'elecció ha canviat respecte les passades edicions: els membres del jurat han seleccionat 3 finalistes i el veredicte final del guanyador no es donarà a conèixer fins el proper 6 de maig en el decurs de la presentació dels premis, que es farà a la Sala la Planeta de Girona. L'acte estarà conduit per l'escriptor Josep Maria Fonalleras i comptarà amb l'actuació de Montserrat Carulla amb el seu 'Itinerari de paraules'.
Els projectes finalistes
'Nerium Park', un thriller social de Josep Maria Miró ('El principi d'Arquimedes', 'Gang Bang'), relata en dotze escenes –cada una d'elles corresponent a un mes de l'any i en sentit cronològic – la història d'una parella –Gerard i Marta– des que s'instal·len al seu nou pis, a la urbanització Nerium Park, fins a la desintegració de la parella i d'un model de vida que sempre els havia semblat idíl·lica.
'Space Oddity' de Daniela Feixas ('La dolça Sally', 'Només sexe', 'El bosc') i la companyia La Banda és un thriller apocalíptic amb sentit de l'humor. La proposta narra com l'Eva haurà de vèncer els obstacles per arribar a trobar-se amb la seva mare. La peça posa sobre la taula la relació de la mare i la filla i la d'aquestes dues amb el món exterior. Retrata una societat desintegrada, on s'han perdut tots els drets socials i on la crisi econòmica ha deixat de ser-ho per convertir-se en una normalitat. El projecte presentat estarà dirigit per Mercè Vila Godoy.
'Només un anunci' és un projecte de la Companyia Guanyadora amb un text d'Alberto Ramos ('Els últims dies de Clark K.') que explica com tres personatges (l'Herni, L'Elen i en Diego) han de veure dos esbossos d'anuncis publicitaris, jutjar-los i triar-ne un. Una comèdia que per un costat descriu i aplica una mirada crítica al món de la publicitat i per l'altre se'n riu del que els éssers humans són capaços de fer per amor. El director del projecte seria dirigit per Carles Mallol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario