LA CIUTAT


TEXT: MARTIN CRIMP
TRADUCCIÓ i DIRECCIÓ: VÍCTOR MUÑOZ i CALAFELL
INTÈRPRETS: SÍLVIA BEL, JOAN CARRERAS, MÍRIAM ISCLA i DIANA GÓMEZ
PRODUCCIÓ: SALA BECKETT i TEMPORADA ALTA
SALA BECKETT

Els éssers humans porter a dins petites ciutats, nuclis vitals que anem construint amb trossos d'experiències pròpies i inventades. Però la realitat, normalment no tan perfecta del que la nostra imaginació voldria. Martin Crimp reconstruiex aquestes ciutats interiors en la seva obra La ciutat. En ella ens presenta a una parella, la Clair (Sílvia Bel), escriptora, i el Christopher (Joan Carreras), que acaba de perdre la feina. 

Crimp barreja crisis personals, de parella, amb la crisi econòmica i introdueix un element pertorbador entre mig, la Jenny (Míriam Iscla), veïna de la parella que amb una història peculiar farà que allò que a la parella separava, aquesta presència estranya en forma de Jenny els torni a unir.

De qualsevol manera, la força de La ciutat resideix en el text. Perfectament mil·limetrat, un teixit de situacions inconnexes que van a parar a un final que posa les coses en ordre. Victor Muñoz i Calafell ha deixat que el text faci i desfaci, no hi ha una direcció clara, simplement es juga a que els actors siguin el vehicle per conduir la història fins al final.

Actors, que mantenen viva la història. la Míriam Iscla fascinant davant del personatge més complex mentres que a la Sílvia Bel, li sobren tics, i al Joan Carreras li falta una mica de força en algunes escenes. El fugaç pas de la Diana Gómez per l'escenari no deixa indiferents, simplement serveix com catalizadora del sorprenent final que ens espera.

La sòbria posada en escena culmina un muntatge on tot gira al voltant del text i és aquest qui el fa absolutament imprescindible pels amants del teatre de text.

No hay comentarios:

Publicar un comentario