El poema de Nadal' de Sagarra omple el Teatre VictòriaEl poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra es va publicar l’any 1931 i recrea el naixement de Jesús i el pelegrinatge dels pastors a través d’un relat poètic de referència en la cultura tradicional catalana. La versió que ahir a la nit es va poder veure al Victòria, en funció única, va comptar amb les participacions del pianista Manel Camp i la Coral Cantiga, a més d’actors i actrius de renom, com Jaume Comas, Mercè Comes, Enric Majó, Sergi Mateu, Alexandra Palomo, Jaume Pla i Mercè Pons.
Esteve Polls ha portat la seva versió del text per diverses esglésies i catedrals de Catalunya al llarg de seixanta anys. El primer cop va ser a principis dels 50 al Cercle Catòlic de Badalona i a partir d'aquí va anar versionant El poema de Nadal al Teatre Alexis de Barcelona i, l'últim cop, al Teatre Nacional de Catalunya el 2007.
Amb gairebé 90 anys, Esteve Polls ha estat l'encarregat de dirigir aquest espectacle, del qual en defensa l'actualitat: "Sagarra planteja a El poema de Nadal que la cosa està tan malament que només la persona normal i corrent pot recuperar la seva manera de ser tornant a una mena d'infància", ha manifestat.
Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario