Entre El Jardí i La Cate



El Teatre Municipal El Jardí i La Cate es complementaran per oferir la intensa i variada programació Figueres a escena entre el gener i el maig de l'any vinent. Realment, hi ha propostes per a tots els gustos: des d'un concert de l'Alabama Gospel Choir fins a espectacles d'òpera –Rigolettode Verdi en un muntatge del Teatre Líric d'Europa– i ballet clàssic –El llac dels cignes i Giselle–, passant pel pop d'El Sueño de Morfeo i Manel, que oferirà a Figueres el 16 de març un dels seus concerts especials de final de gira. Les entrades per al concert de Manel a El Jardí, organitzat per Promo Arts Music, ja estan a la venda a través deServicaixa, a preus que van dels 20 als 30 euros. També hi ha altres entrades d'aquesta programació disponibles a través de Servicaixa, i les taquilles d'El Jardí posaran a la venda entrades anticipades els dijous no festius, del 12 de gener al 17 de maig, de les 7 de la tarda a les 9 del vespre. El 12 de gener també estaran obertes d'1 a 3 de la tarda per poder comprar entrades del concert que el mateix dia oferirà l'Alabama Gospel Choir, creat el 1946, vinculat a l'Església Adventista del Setè Dia i integrat per una vintena de les millors veus del sud més profund i creient dels Estats Units.
El diumenge 15 de gener tindrà lloc a El Jardí un concert molt especial: la celebració del desè aniversari de l'Orfeó de l'Empordà, amb unes 200 veus a sobre de l'escenari, membres de l'orfeó i d'altres formacions com ara la Coral Castellonina, Germanor Empordanesa, la Polifònica de Figueres i l'Orfeó Jonquerenc.
El 21 de gener, la Companyia Yllana, amb el dinàmic violinista Ara Malikian al capdavant, presentarà a Figueres el seu espectacle Pagagnini, que proposa una divertida porta d'entrada a la música clàssica. El diumenge 5 de febrer, el Cor dels Amics de l'Òpera de Girona, dirigit per Conxita Garcia, oferirà a La Cate una gala lírica.
Figueres a escena inclourà també el cicle Paraula d'actor, amb diversos espectacles protagonitzats en solitari per intèrprets com ara Eduard Biosca, Toni Albà, Martí Peraferrer, Manel Barceló i Rafael Álvarez el Brujo.
Del 30 de març al 8 d'abril tindran lloc a La Cate els concerts del 20è Festival de Jazz de Figueres, i del 13 al 15 d'abril es portarà a terme a El Jardí la 5a edició del Festival Còmic de Figueres. També el nou Festival Internacional de Circ Castell de Figueres farà una incursió en el teatre municipal: el concert-espectacle La música en el circ, a càrrec de l'orquestra Carmino D'Angelo i diverses atraccions del Gran Circ Wonderland.
Per al públic familiar hi ha diverses propostes, generalment els diumenges a la tarda a La Cate, com araCavallet de cartró, de la Companyia del Príncep Totilau, un espectacle de poesia per als més petits;Desperta, bruixeta, de Clowns Teatre, i l'espectacle de teatre-circ Can Resmés, de Circ Petit.
La Cate ha entrat a la xarxa d'espectacles amateurs Espai A, que facilita que aquests muntatges voltin per tot el país. La coral Canigó i l'esbart Marboleny són algunes de les primeres propostes.
Font: Xavier Castillón (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario