‘Sala d'espera futur' va del Tantarantana a Berlín

Sala d'espera futur és un text d'Oliver Kluck que parla en clau tragicocòmica de la crisi financera global. És un dels textos contemporanis més representats a Alemanya. Només fins a aquest diumenge, es pot veure al Tantarantana la versió que signa Christina Schmutz (una alemanya que viu a Barcelona fa anys) i Frithwin Wagner-Lippok (un altre alemany que alterna les direccions entre Europa i el Brasil). Aquesta mateixa producció, representada en català, es podrà veure l'hivern del 2012 a Berlín.
El director de la sala, Julio Álvarez, recomana veure l'obra avalada per Schmutz, una creadora que té “una visió del teatre molt personal” investigant en l'art performàntic. Si a Mein kapital (l'anterior cartell de la sala), la crisi s'abordava des “d'una mirada mediterrània”, ara es fa una altra mirada del mateix tema, però amb un enfocament radicalment diferent, “amb una comicitat germànica”.
“És un discurs d'indignació”, defineix Christina Schmutz. Tot i que intervenen tres actrius (Olga Cercós, Marta Aguilar i Catalina Esquivel), l'escriptura no respon a diferents personatges si no a un estat anímic col·lectiu. Wagner-Lippok diu provocatiu: “l'obra en sí, no existeix, hi ha, sí, un text”. L'obra es construeix a partir de la responsabilitat artística dels intèrprets.
Font: J.B. (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario