Càstig de 3,3 milions?



El reconegut productor de musicals, Joan Lluís Goas, tanca l'any amb un deute a pagar de 3,3 milions d'euros. Així ho ha fixat el titular del jutjat mercantil número 4 de Barcelona en dues sentències, dictades el mateix 23 de desembre passat, en què acusa Goas de “conducta deslleial” com a conseller delegat de Butaca Stage, i ell va admetre que s'havia quedat 1,6 milions d'euros de la recaptació de la producció de Grease entre el 2006 i el 2008 a Barcelona.
En concret, en la primera sentència, el jutge accepta la demanda dels socis i el condemna a pagar 1,7 euros a la companyia Butaca Stage, creada el 2006 i formada per Filmax (40%), Vértice (40%) i Strómboli (20% i propietat de Goas), i que des de l'any passat està en concurs voluntari de creditors, com Filmax i Vértice. En la segona resolució, el mateix jutge estima el concurs de Butaca i declara Goas culpable de causar la insolvència de la societat i per això el castiga a pagar 1,6 milions d'euros als creditors (com ara bancs i proveïdors), segons va aclarir l'advocat de la societat, Rafael Castilla. A més a més, el condemna a una inhabilitació per a l'exercici del comerç i per administrar béns aliens, així com representar altres durant cinc anys.
L'advocat del productor, Rafael Carrasco, però, ja va avançar ahir que recorreran les dues resolucions a l'Audiència de Barcelona, exposant “una nul·litat d'actuacions flagrant perquè en dues resolucions es condemna pel mateix concepte”. El lletrat va exposar que Goas, com a conseller delegat de Butaca, va reconèixer aquest deute l'abril del 2009 i que els altres socis no el van denunciar fins al 2010: quan “Butaca ja acumulava uns deutes de prop de cinc milions d'euros Goas ja no hi era i Filmax també tenia problemes econòmics”. Va afegir que aquest desacord pot durar setze anys als tribunals perquè, pel fet de ser una reclamació superior als 600.000 euros, es pot anar al Suprem si l'Audiència no els dóna la raó. I si cal, al Tribunal Constitucional.
Dos causes penals
Tanmateix, el conegut productor de musicals té dos processos penals més oberts. A final de l'octubre passat, la titular del jutjat d'instrucció 10 de Barcelona va tancar la investigació contra Goas per un suposat delicte d'apropiació indeguda i falsedat documental, denunciat per Filmax Stage i Notro Films en la recaptació de Grease entre el 2006 i el 2008. La jutgessa hi veu indicis de delicte i ara la fiscalia i les acusacions han de fixar quina pena de presó sol·liciten per a Goas. Els representants de Filmax no reclamen responsabilitat civil perquè ja ho han fet per la via mercantil.
En el segon procés penal, la fiscalia acusa Goas d'insolvència punible i demana que sigui condemnat a dos anys i tres mesos de presó i a pagar 539.713 euros a la Seguretat Social per suposadament haver-li deixat de pagar les quotes dels treballadors de les obres Siete novias para siete hermanos i Cantando bajo la lluvia, representades a Madrid el 2005, quan era titular de Spektra, amb el també acusat Joan Bernal.
Font: Jordi Bordes (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario